Nové odolné Hankook Dynapro MT2 potěší majitele SUV, zvládnou terén i silnici

Hankook Tire představuje zcela novou terénní pneumatiku Dynapro MT2, nástupce populární terénní pneumatiky Dynapro MT. Tyto bahenní terénní pneumatiky lákají na novou generaci dezénu použitého u původních MT, vyvinutého na míru outdoorovým nadšencům.

Hankook navrhl tyto pneu pomocí 3D simulačního softwaru a pro vývoj pneumatik využil nejnovějších výrobních procesů, aby dosáhnul toho čemu říká Tern Strike Tread Design Dynapro MT2. Jde agresivnímu vzorek s nápadnými mezerami na běhounu. Pneumatika je optimalizována pro trakci na blátě, hlíně, písku a štěrku. Boční stěna pneumatiky je vybavena integrovaným spojovacím systémem, díky kterému výrazné bloky běhounu přechází plynule na bočnice, čímž se zvyšuje celková tuhost, tah a chrání pneu před defektem a oděrem v terénu.

„Jsme nadšeni, že můžeme řidičům nabídnout pneumatiku pro speciání využití, která je navržena tak, aby zvládla ten nejnáročnější terén na silnici i mimo,“ řekl Hosung Suh, prezident společnosti Hankook Tire America Corp. Díky nové technologii dělených forem dosahujeme hladkého přechodu vzorku běhounu do odolných bočnic a pneumatika Dynapro MT2 se tak perfektně hodí pro nové generace terénních vozidel.”

Dynapro MT2 je tedy evidentně navržena pro extrémní terénní výkon, ale vede si dobře i na silnici. Díky vestavěným úzkým přepážkám a zkosením, která fungují jako vyhazovače kamenů a díky nepravidelným výřezům na ramenních blocích, poskytuje konstrukce pneumatiky požitek z plynulé jízdy na silnici, a tato vylepšení zároveň pomáhají udržovat nechvalně proslulou hlučnost terénních gum při jízdě na silnici na minimu.

Pro nadšence, kteří se snaží pokořit nové povrchy s Dynapro MT2, bude agresivní vzorek spolu s chráněnými bočnicemi účinným nástrojem pro přejezdy po skalnatých površích, čemuž napomáhá také o extra vrstvu zesílený plášť, který je tak lépe chráněn před propíchnutím.

„Inovace jsou u nás v Hankooku klíčovou složkou a hnací silou všech našich prémiových produktů,“ řekl Jong Jin Park, ředitel marketingové strategie Hankook Tire America Corporation. „Trh SUV a lehkých nákladních vozidel je silnější než kdy jindy, a Dynapro MT2 to plně reflektují. Dosahují perfektní rovnováhy terénních schopností a zároveň poskytují tichý a pohodlný zážitek z jízdy na silnici,“ doplňuje Park.

Nejnovější přírůstek do produktové řady Dynapro bude k dispozici ve více než 40 velikostech a v některých z nich už je k dostání u certifikovaných prodejců.

 
Images by Hankook Tire America Corp.