Dunlop stvořil Mutanta – motocyklovou pneumatiku pro všechny povrchy a do každého počasí

Dunlop představil model Mutant, pneumatiku reflektující trend hledající univerzální řešení. Pneu vyniká svou všestranností, bude vhodná pro více než 370 různých modelů motorek, ať už půjde o off-road stroje, sportovně-cestovní motorky, naháče, retrobajky nebo scramblery.

Dunlop uvede Mutanty na trh v lednu 2020. Jejich vývoj je výsledkem kombinace znalostí získaných z hypersportu, výroby cestovních pneumatiky v kombinaci s technologiemi vyvinutými pro závody za mokra. Dunlop nazývá tuto fúzi inovací technologií 4 Seasons a zahrnuje složení materiálů v jednotlivých vrstvách, konstrukci gumy a směsi navržené tak, aby fungovala v nejnáročnějších klimatických podmínkách, včetně těch drsných zimních. Díky tomu Mutanty získaly oficiální hodnocení M + S (mud and snow), což znamená, že jsou velmi vhodné pro náročné podmínky.

Produktový manažer Dunlop Motorcycle Europe, Dmitri Talboom, v tradičním chvalozpěvu prohlásil: „Mutant poskytuje jezdcům ovladatelnost a stabilitu očekávané od pneumatik hypersport, ale v kombinaci s vynikající přilnavostí za mokra a mírou odolnosti, kterou byste očekávali od cestovní pneumatiky. Dunlop má bohaté zkušenosti se oceňovanými sportovními gumami jako RoadSmart III, s pneumatikami pro off-roadové biky, jako je nejnovější Trailmax Meridan, a výkonem na nejvyšší úrovni jako při závodech v Moto2 a Endurance World Championship na mokré trati. Náš vývojový tým spojil tyto znalosti dohromady, aby vytvořil pneumatiku pro skutečně všechna roční období.“

Řada Dunlop Mutant bude k dispozici v pěti předních a šesti zadních velikostech, což jak bylo řečeno, bude vyhovovat více než 370 různým modelů motocyklů. Dunlop se zaměřil nejen na crossovery, jako jsou Ducati Multistrada nebo Yamaha Tracer, ale přenesl výkon typický pro crossovery na celou řadu dalších modelů. Jak vysvětlil Dmitri: „Stále častěji jsme svědky toho, jak jsou scramblery, retro a naháči využívány jako celoroční, víceúčelové stroje. Výzkum společnosti Dunlop nám říká, že tito jezdci hledají pneumatiku, která jim poskytne pocit z hypersportu a dobrou ovladatelnost a zároveň zaručí radost z jízdy bez ohledu na počasí. Dunlop Mutant tohle všechno splňuje.“

Výrazný styl vzorku běhounu Mutantu kombinuje agresivní bloky s dynamickým směrovým designem. Tento výrazný vzhled připomene supermoto pneumatiky a gumy pro závody na hlíně.

Dá se předpokládat, že se z Mutantu stane oblíbená volba pro zakázkově sestavené motorky zaměřené na styl, ale bez kompromisů v oblasti výkonu. Dost možná Dunlop stvořil zcela nový druh pneumatiky.

 

Images by Dunlop Europe