Společnost Goodyear uzavírá čínskou továrnu kvůli koronaviru

Společnost Goodyear Tire & Rubber Company dočasně uzavřela své hlavní sídlo v Šanghaji a výrobní závod v čínském Pulandianu kvůli obavám z koronaviru.

Elon Musk není jediný, kdo díky tomu že život v Číně momentálně nefunguje v běžném režimu, přichází o značný zisk. Jak sídlo vedení, tak závod na výrobu pneumatik v Pulandiau v provincii Liaonging byly uzavřeny a nejoptimističtější odhady o znovuotevření hovoří o únorových datech. Přesnější termín pochopitelně není znám. Společnost prohlásila, že bude i nadále spolupracovat s čínskou vládou na určení vhodného času na opětovné otevření bran závodu.

Provozy byly uzavřeny minulý víkend a ačkoli Goodyear neuvedl kolik zaměstnanců je tímto krokem zasaženo, počet samotných dělníků v továrně v Pulandii se pohybuje kolem 1900. V areálu továrny se nachází také vývojové centrum. Goodyear současně vyhlásil stopku na veškeré s Čínou spojené služební cesty oběma směry s výjimkou těch nejnaléhavějších.

„Doporučili jsme všem spolupracovníkům po celém světě, aby zvážili, zda jejich úkoly nelze v dohledné době na místo cestováním řešit lze místo vyřešit pomocí technologií,“ uvedla společnost v prohlášení s poukázáním na videohovory a další moderní způsoby komunikace. „Aktivně podporujeme naše spolupracovníky, aby dodržovali směrnice CDC (Centers for Disease Control) pro prevenci šíření respiračních virů,“ uvedl výrobce. „Spolupracovníci společnosti Goodyear se sídlem v asijsko-tichomořském regionu dostávají konkrétní instrukce týkající se momentálního vývoje situace v daném místě.“

„Naše myšlenky směřují ke všem, kteří jsou koronavirem zasaženi,“ prohlásil Goodyear. „Bezpečnost a zdraví našich spolupracovníků patří k nejvyšším prioritám společnosti Goodyear a pečlivě sledujeme toto nebezpečné zdravotní riziko a přijímáme opatření k ochraně našeho týmu.“

Zatím není jasné, do jaké míry uzavření svých provozů ovlivní v Goodyearu výrobu pneumatik. „Vzhledem k dynamické povaze těchto okolností nelze dobu přerušení podnikání v tuto chvíli přiměřeně odhadnout,“ řekl Goodyear.

 

Images by The Goodyear Tire & Rubber Company