Yokohama oživuje stylové a historické pneumatiky pro klasická auta

Yokohama nyní naskladňuje řadu již loni představenou řadu hobby pneumatik, které jsou speciálně navrženy pro specifické požadavky veteránů a klasických automobilů. Tato řada pneu oživuje vzory patřící k ikonickým symbolů společnosti, který ovšem už vyrábí za pomocí moderní technologie, pneu tak poskytne současný výkon a zároveň si zachovává klasický styl a design 60. let.

„Technika designu a technologie výroby pneumatik se za posledních 50 let výrazně rozvinula,“ vysvětluje David Seward, generální ředitel Yokohama HPT Ltd. „Zavedením naší řady hobby pneumatik pro klasická auta budou majitelé schopni opatřit své vozy pneumatikami, které nabízejí moderní úroveň výkonu, poskytují skvělý komfort, přilnavost a dlouhou životnost. Díky klasickému stylingu ovšem pneumatiky zároveň zajistí majitelům zachovat ten správný a období odpovídající vzhled.“

První pneumatika nové řady, G.T. Special Y350, vás přenese zpět do roku 1967, kdy byla uvedena na trh jako první z řady Yokohama s radiální technologií. Pneumatika je ideální pro použití na historických japonských a evropských automobilech ze 60. a 70. let 20. století a je k dispozici ve velikostech 14 a 15 palců.

Další je Yokohama Advan A008P, která byl původně použita jako tovární pneu na modelu 911 Carrera Turbo (930), je tak ideálním doplňkem pro ty nejlepší vozy, které kdy sjely z výrobní linky ve Stuttgartu. Tato oživená klasika je nyní k dispozici s označením „N0“ v klasických velikostech 245 / 45ZR16 a 205 / 55ZR16 pro zadní i přední nápravu.

Legendární pneumatika ADVAN HF Type-D 008, která je k dispozici ve velikostech od 10 do 15 palců, je třetí klasickou pneumatikou v řadě Yokohama, která míří na více moderní klasická auta z 80. a 90. let.

A poslední pneumatika, která je nyní k dispozici v této sérii, je klasická A539 s typickým dezénem Yokohama, která je k dostání ve velikostech od 12 do 15 palců, které budou dokonalým doplňkem pro širokou škálu klasických aut.

 

Images by YOKOHAMA Europe GmbH