Yokohama předvedla koncept nové pneu pro elektrické SUV Suzuki

Společnost Yokohama vyvinula koncepční pneumatiku v rámci své řady BluEarth, která se soustředí na minimalizaci spotřeby paliva. Koncept byl vyvinut pro nové elektrické vozidlo Maruti Suzuki nazvaně Concept FUTURO-e. Nová pneumatika byla představena společně s FUTURO-e na stánku Maruti India Suzuki na veletrhu Auto Expo 2020, který se konal 7. – 12. února v Dillí.

Design vozu Concept FUTURO-e je spojením stylů kupé a SUV. Concept FUTURO-e by měl zaútočit ale především na třídu SUV a měl by oslovit mladé lidi primárně v Indii, kteří touží po výkonných vozech vzrušujícího vzhledu. Představuje pohled automobilky Maruti Suzuki na novou generaci automobilového designu.

Společnost Yokohama Rubber pro tento vůz vyvinula koncept pneumatiky určené exkluzivně výhradně pro Concept FUTURO-e a návrháři si dali za cíl vytvořit pneumatiku s výrazným a stylovým designem pro novou generaci městských SUV. Spojením velkých zakřivených drážek typických pro výkonná SUV s žebrováním na běhounu, které se objevuje spíše na stylových vozech s plynulejší jízdou, vytvořili u Yokohamy design padnoucí nové generaci městských SUV.

Veletrh Auto Expo, kde byl koncept plně představen, je autosalon pořádaný každý druhý rok v Indii. Předcházející ročník zaznamenal rekordních 600.000 návštěvníků, kteří si mohli prohlédnout výrobky 119 společností.

Na Expu přesdstavil FUTURO-e sám generální ředitel Maruti Suzuki India – pan Kenichi Ayukawa

Samotná Yokohama Rubber pak v Indii má své zastoupení od roku 2007, kdy zde založila dceřinou společnost Yokohama India Pvt. Ltd. Dceřiná společnost se nejprve věnovala prodeji a v červenci 2014 dokončila výstavbu závodu na výrobu pneumatik a zahájila místní výrobu. Yokohama Rubber dodává na indický trh pneumatiky pro osobní auta a SUV pro běžný prodej i jako originální vybavení pro výrobce automobilů sídlících v Indii.

 
Images by Yokohama Rubber Co., Ltd. and Maruti Suzuki India Limited.