Continental představí svoje pneumatiky z pampelišek

Společnost Continental poprvé odhalila pneumatiky, které jsou vyrobeny z přírodního kaučuku. Konkrétně tento je extrahovaný z kořenů pampelišek. Nově představené exhibiční pneumatiky jsou určeny pro nákladní automobily a autobusy.

Continental pneumatiky oficiálně představí na nadcházejícím mezinárodním autosalonu, který je určen pro užitková vozidla. Pneumatiky z inovativní a udržitelné přírodní gumy, která pochází z pampelišek, mají název Conti EcoPlus HD3 a byly vyrobeny v létě roku 2016.

Přírodní kaučuk, který je vyroben z kořenů pampelišek, má velký potenciál stát se alternativou k běžné výrobě pneumatik. Pampeliška je totiž surovina, která je šetrná k životnímu prostředí. A mohla by pomoci ke snížení závislosti na výrobě klasického kaučuku. Rostlina se dá pěstovat v severní i západní Evropě, čímž by přispěla k využívání místních ekonomických zdrojů.

Continental tento potenciál uvedl už v roce 2014. Bylo to v době, kdy představil svoje zimní pneumatiky, které měly běhoun vyrobený z čistého pampeliškového kaučuku. Od té doby ContiTech usilovně pracuje na vývoji těchto pneumatik, které by se mohli stát sériovou výrobou.

zdroj: http://www.tyretrade.ie