Continental ukazuje svoje novinky na veletrhu AUTOMECHANIKA

Tento měsíc probíhá ve Frankfurtu prestižní veletrh s názvem Automechanika. Společnost Continental na něm opět představí svoje novinky z oblasti výroby pneumatik.

První novinkou je technologie >ContiSilent<, která velmi výrazně snižuje hluk pneumatiky. Podle slov výrobce až skoro o 9 decibelů. Celý proces je založen na aplikaci speciální pěny na vnitřní straně běhounu.

Podle Continentalu zabrání jejich technologie >ContiSeal< až v 85 % všem prázdným pneumatikám. To díky speciální ochranné vrstvě, která je umístěna na vnitřní straně běhounu. Ta bezprostředně po propíchnutí zacelí a utěsní pneumatiku. Maximální možný průměr, který se zacelí a díru utěsní, je 5 mm. Což je určitě více, něž obvyklý průměr vniklého předmětu do pneumatiky.

Poslední novinkou je pneumatika WinterContact TS 850 P. Což je světově první pneumatika, která má běhoun vyrobený ze 100 % pampeliškové gumy. Ten se nazývá >Taraxagum<. Je vyrobený z kořenů pampelišky, která je pěstovaná v Evropě. Tato alternativa ke klasickému kaučuku by mohla být ekonomicky a ekologicky revoluční.