Ohlášena top pneu pro motorkáře – Pirelli DIABLO ROSSO IV Corsa. Je pro milovníky rychlé jízdy a tunery

DIABLO ROSSO IV Corsa je divočejší verze supersportovní pneumatiky DIABLO ROSSO IV, je určená pro nejnáročnější motocyklisty z hlediska dynamické jízdy na silnici i na okruhu.

Pirelli oznamuje příchod nové pneumatiky DIABLO ROSSO IV Corsa, vysoce výkonné hypersportovní pneumatiky, která v rámci rodiny DIABLO ROSSO posouvá laťku sportovní jízdy ještě výše. Nová pneumatika DIABLO ROSSO IV Corsa představuje ještě divočejší verzi už tak vysoce sportovní pneumatiky DIABLO ROSSO IV a byla vytvořena s cílem uspokojit nejnáročnější motocyklisty, kteří hledají pneumatiku schopnou sportovního výkonu, aby co nejlépe vyjádřili potenciál svých supersportovních, naked nebo hypernaked motocyklů.

Pro koho je DIABLO ROSSO IV Corsa určena?

Corsa je ideální volbou pro:

  • jezdce, kteří milují dynamický styl jízdy na klikatých silnicích a horských průsmycích a chtějí pneumatiku, která nejlépe vyjádří sportovní výkon jejich motocyklu.
  • motocyklisty, kteří rádi tuní výkon svého stroje a stále hledají vylepšení chování motorky a dbají na nastavení motocyklu. Tito jezdci hledají optimální nastavení svého motocyklu podle typu využití, a to i prostřednictvím modernizace na vysoce výkonnou výbavu.

Výhody DIABLO ROSSO IV Corsa:

A proč byste měli za Corsa utratit nemalou částku?

  • Má znatelně vyšší přilnavost za sucha, a to díky štíhlejšímu dezénu, který zaručuje větší plochu stopy, spolu s použitím inovativních směsí, které zvyšují úroveň mechanické přilnavosti.
  • Má lepší ovladatelnost a přesnou zpětnou vazbu. Díky inovativním technologiím je pneumatika DIABLO ROSSO IV Corsa schopna přilnout k mikrodrsnostem asfaltu, což zajišťuje přesnou zpětnou vazbu a oprávněný pocit kontroly.
  • Konzistence výkonu i po více jízdách v řadě, což umožňují vlastnosti dezénu běhounu ve tvaru lomeného blesku. Pneumatika nabízí vysokou odolnost vůči namáhání a díky novému složení směsí zajišťuje optimální tepelnou rovnováhu.

Umístění produktu v rámci sortimentu Pirelli

Stejně jako se jezdci mistrovství světa superbiků FIM rozhodují, kterou pneumatiku DIABLO Superbike použijí v závodě v závislosti na podmínkách a nastavení, mají i každodenní motocyklisté možnost vybrat si sportovní verzi pneumatiky, aby co nejlépe vylepšili vlastnosti svého motocyklu.

Pneumatika DIABLO ROSSO IV Corsa je zařazena do řady vysoce výkonných silničních pneumatik Pirelli jako divočejší verze pneumatiky DIABLO ROSSO IV.

DIABLO ROSSO IV Corsa je produkt nabízející vyvážené chování mezi sportovním výkonem na okruhu a vynikajícími jízdními vlastnostmi na silnici. Pneumatika nabízí špičkovou přilnavost při maximálních úhlech náklonu s malým kompromisem, pokud jde o chování na mokru a kilometrový nájezd.

Původ značek DIABLO, DIABLO ROSSO a názvu Corsa

Od svého uvedení na trh v roce 2002 se produktová řada DIABLO rychle vyvíjela a zahrnovala široké portfolio pneumatik určených pro další segmenty trhu, od profesionálních závodních až po silniční supersporty. Značka DIABLO s sebou přináší více než dvě desetiletí zkušeností, technologií a vítězství v nejprestižnějších národních a mezinárodních soutěžích jednostopých vozidel.

V rámci řady DIABLO jsou produkty DIABLO ROSSO určeny pro silniční stroje sportovního zaměření. Název DIABLO ROSSO vznikl se záměrem uctít charakteristickou závodní červenou barvu italského národního týmu motorsportu.

Od uvedení první verze v roce 2010 představuje přídomek Corsa nejvyšší řadu pneumatik homologovaných pro silniční provoz a nabízejících nesporné sportovní výkony.

Řada DIABLO ROSSO IV Corsa bude k dispozici od ledna 2022.


Images by Pirelli & C. S.p.A.