Magazín evo jmenoval Pirelli P ZERO nejlepší UHP pneumatikou roku 2021

Pneumatika Pirelli P ZERO si pevně vydobyla své místo na trhu ultra vysokovýkonných pneumatik, když podruhé zvítězila v důležitém testu pneumatik, který provedl časopis evo, a překonala tak přední konkurenty. Evo označuje pneumatiku P ZERO jako „pneumatiku, která dokazuje, že v jedné gumě můžete mít (téměř) všechno“. Pneumatika P ZERO se utkala s osmi dalšími známými konkurenty v sérii důkladných testů, jejichž cílem bylo najít pro čtenáře časopisu evo tu nejlepší výkonnostní pneumatiku.

V evu uvedli, že Pirelli P ZERO je „jediná pneumatika, u které měli pocit, že dokáže projet každý kopec s čistou přilnavostí – stačilo jen zatáčet. Tento pocit bohaté přilnavosti a ustálené neutrality se snoubil s hladkým, pocitově jistým řízením, které vzbuzovalo důvěru.“

Každoroční test výkonnostních pneumatik evo je jedním z nejpřísnějších na trhu a kombinuje objektivní výsledky testů se subjektivními názory vybraných zkušených testerů. Testovací kritéria umožňují posoudit klíčové aspekty, jako je ovladatelnost, brzdění a zrychlení, a to za různých okolností – včetně mokré i suché vozovky.

Co se týče jízdních vlastností na mokru, „hned od začátku poskytovaly pneumatiky Pirelli skvělý cit a dobrou zpětnou vazbu,“ napsalo evo, „takže je to pneumatika, které rychle důvěřujete a využijete ji. Konečné výsledky testu dokazují, že P ZERO nabízí dokonalou kombinaci skvělého řízení a přilnavosti, ruku v ruce s ovladatelností, která je bezpečná, ale zároveň odměňuje pohodlnou a hladkou jízdou, a pokračuje v hodnocení na nejvyšší příčce za ovladatelnost na suchu a na trati. Z hlediska bezpečnosti dosáhla pneumatika P ZERO nejvyššího skóre také v testu brzdění na mokré vozovce, přičemž pneumatika která skončila druhá, zaostala o více než jeden metr. P ZERO dosáhla také nejlepšího výsledku v testu na kruhové mokré vozovce.

Test pneumatik evo byl proveden ve speciálním zařízení na testování pneumatik v Itálii na testovacím voze Audi S3 a byl proveden s nejnovějšími pneumatikami P ZERO v 18palcovém rozměru, vybranými z řady určené pro vybavení nejlepších a nejžádanějších supersportovních vozů na světě. Pneumatika P ZERO je synonymem sportovního výkonu, který se vyznačuje pokročilou technologií odvozenou z dlouholetých zkušeností společnosti Pirelli v motoristickém sportu. Pneumatiky P ZERO si vybírá více než 50 % světového trhu s prestižními vozy, což znamená, že více než polovina nejžádanějších vozů na světě opouští své továrny na pneumatikách Pirelli.


Images by Pirelli & C. S.p.A.