Aeolus zbrojí na všech frontách

Značka Aeolus Tyres není v Evropě a dokonce ani u nás žádným novým jevem, ale její známost postoupila o několik pater výš díky spojení s Pirelli. Jak na veletrhu Reifen v Essenu neopomněli zdůraznit její zástupci, Aeolus se brzy stane součástí čtvrtého největšího seskupení výrobců pneumatik na světě, který ještě nemá jméno, ale majetkově spadá pod státní koncern ChemChina. Vedle společnosti Aeolus tam dnes patří italská legenda Pirelli a dále značky Qingdao Yellow Sea a Double Happiness.

Generální ředitel China National Tire & Rubber Company, která v rámci ChemChina  obstarává gumárenské aktivity, byl v Essenu očekáván, nicméně na poslední chvíli se omluvil. Zastoupili ho tedy evropští manažeři, zejména Thomas Wohlgemuth, který má na starosti osobní pneumatiky Aeolus v západní Evropě. Ten řekl, že Aeolus vstoupil do Evropy před deseti lety „s čistým listem papíru a ořezanou tužkou“ a za několik let se prosadil ve všech koutech starého kontinentu. Je dobře zapsán u dealerů i jejich zákazníků, účastní se výstav a veletrhů a sportovních událostí, jako je např. světoznámý Volvo Ocean Race.

Wohlgemuth představil v Essenu nové osobní zimní pneumatiky SnowACE2 a SnowACE2 HP, první v 15palcovém segmentu (13 rozměrů), druhou ve velikostech 15″ – 18″ (27 rozměrů). Na stánku byly rovněž představeny prototypy nákladních pneumatik Aeolus, a to NeoAllroads S (ASR61) pro řídící nápravy a NeoFuel T+ (ATL67) pro přípojná vozidla. NeoAllroads S bude zpočátku v rozměrech 385/55 R 22,5 a 385/65 R 22,5, Neo Fuel T+ pak v rozměru 435/50 R 19,5. Od příštího roku Aeolus plánuje mohutnou  expanzi v segmentu nákladních pneumatik na evropském i globálním trhu.

Od 1. června spustil Aeolus vlastní servis pro pomoc v nouzi (Aeolus Breakdown Service), který bude zajišťovat belgický operátor Profile Euroservice ve spolupráci s 7600 servisními místy ve 33 zemích Evropy. Aeolus je též aktivní na poli OTR/EM pneumatik, kterých vyrobí 100 000 za rok.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *