AllSeasonContact od Conti jasně ovládly německý test celoroček

„Jistá přilnavost k vozovce a dynamická ovladatelnost za mokra i na suchém povrchu, komfortní, tichá, s dobrým valivým odporem a dobrým všestranným výkonem běhounu při kontaktu se sněhem. Celkově tato pneumatika Continental zůstává jednoznačně nejoblíbenější mezi AllSeasons a zaslouží si jasné doporučení GF,“ tak zní verdikt testovacích expertů redakce časopisu Gute Fahrt na celoroční pneumatiky AllSeasonContact v aktuálním (9/22) a předchozím (8/22) čísle.

Testováno bylo sedm celoročních produktů v rozměru 235/55 R 18. Testovacím vozidlem byl VW Tiguan. Pneumatiky AllSeasonContact přesvědčily redakci časopisu Gute Fahrt ve všech testovacích disciplínách.

Kromě pneumatiky AllSeasonContact se jako skutečně všestranná ukázala pouze jedna další pneumatika, která získala nejvyšší hodnocení „Velmi dobrá“. Známka „Dobrý“ byla udělena dvakrát. Žádná z ostatních soutěžících pneumatik nedosáhla vyššího hodnocení než „uspokojivé“. Pneumatika AllSeasonContact tak opět potvrdila loňská vítězství v různých testech celoročních pneumatik 205/55 R 16 H/V (AutoZeitung 19/21) a 225/50 R 17 V/W (AutoBild 40/21).

Co se týče letních vlastností, byla testována kritéria ovladatelnosti (suchá, mokrá), brzdění s ABS (suchá, mokrá), aquaplaningu (podélný a příčný), valivého odporu, komfortu a valivého hluku. Silniční testy probíhaly v severní Itálii. Za účelem zkoumání ovladatelnosti, trakce a brzdění s ABS (vše na sněhu) se redakční tým vydal do zimního Švédska. V letním hodnocení získal Continental jako jediný výrobce známku „velmi dobrý“. Stejnou známku získal i v celkovém hodnocení.

AllSeasonContact představuje milník v historii moderních celoročních pneumatik. Až do jejího uvedení na trh byly dostupné technologie celoročních pneumatik zaměřené buď na letní, nebo na zimní období. U pneumatiky AllSeasonContact společnost Continental zvolila nový přístup. Díky inovativní kombinaci dezénu, směsi, tvaru a konstrukce pneumatiky poskytuje vynikající řešení dřívějších nedostatků v oblasti zimních a mokrých vlastností týkajících se pneumatik pro celoroční použití.

 

Images by Continetal AD