Auto Express udělil Kinergy 4S 2 titul Produkt roku 2023, už potřetí v řadě

Společnost Hankook Tire má na stupních vítězů v prestižní soutěži Auto Express Product of the Year Awards hned tři stěžejní produkty, a to ve všech třech kategoriích pneumatik – celoročních, letních a zimních.

Celoroční pneumatika Kinergy 4S 2 byla vyhlášena vítězem kategorie Produkt roku 2023 a navázala tak na ocenění vítěze testu celoročních pneumatik z let 2022 a 2021, což je velký úspěch. Zářila především v testech na mokré vozovce a byla mimořádně bezpečná a účinná v testu ovladatelnosti a zajistila vozu silnou přední a stabilní zadní část. Auto Express tento úspěch vyzdvihl slovy: „Hankook Tire se nyní pevně usadil mezi prémiovými značkami a toto druhé vítězství v řadě pro jeho celoroční pneumatiku Kinergy 4S 2 není žádným překvapením“.

Druhé ocenění Auto Express Produkt roku s hodnocením „Commended“ bylo uděleno pneumatice Hankook Tire Ventus S1 evo 3 SUV.  Časopis Auto Express SUV Tire Test jí v roce 2022 udělil v testo hpdnocení „Recommended“. Pneumatika Ventus S1 evo 3 SUV, popisovaná jako „pneumatika, kterou chcete mít na mokru“, si ovšem vedla stejně dobře na mokru i na suchu a dobře si poradila i s hlubokou vodou v přímém směru a v zatáčkách.

A konečně, novinka pro rok 2022 Winter i*cept RS 3, skončila s hodnocením „Recommended“ v testu zimních pneumatik 2022 a nyní poprvé získala ocenění „Commended“ v soutěži Auto Express Produkt roku 2023. Auto Express popisuje pneumatiku jako „Dobře ovladatelnou, s příjemnou ostrostí, jedná se o slibný debut“.

S pneumatikou Kinergy 4S 2 opravdu nešlápnete vedle. Tuto pneu vyvinula společnost Hankook Tire jako celoročního specialistu pro různé povětrnostní a teplotní podmínky. Nyní, ve své páté generaci, nabízí Kinergy 4S 2 ještě vyváženější a konzistentnější výkon. Pneumatika je určena zejména řidičům, kteří dbají na kvalitu a náklady a chtějí se obejít bez půlroční výměny pneumatik, ale přesto chtějí celoroční vyvážený výkon a bezpečnost. Zejména s ohledem na stále proměnlivější povětrnostní podmínky v Evropě a převažující používání ve více městském prostředí nabízí pneumatika atraktivní volbu pro zajištění celoroční mobility v souladu se zákonem.

Druhá oceněná, letní pneumatika Ventus S1 evo 3 SUV, poskytuje díky nové běhounové směsi využívající vysoce výkonné přírodní pryskyřice lepší sportovní a dynamické vlastnosti na suché i mokré vozovce. Použití speciálního nylonového materiálu v oblasti bočnic, tzv. bead packing, zajišťuje výrazně zvýšenou pevnos. Dvouvrstvá kostra a použití aramidového kompozitního materiálu snížily nežádoucí roztažnost valivého obvodu při vysokých rychlostech až o 60 % ve srovnání s předchozími dezény, což přináší velmi vysokou jízdní stabilitu a přesnost řízení, jakož i zvýšenou odolnost díky nižšímu celkovému vývinu tepla.

A co se týče třetí oceněné, zimní pneumatiky Hankook Tire i*cept RS 3, tak u tohoto modelu překonávají výrobcei její úspěšné předchůdce a nabízejí ještě vyšší úroveň bezpečnosti. Pro jízdu na sněhu a náledí se díky novým dezénům ve tvaru obráceného V a 3D lamelám zkrátila brzdná dráha až o 4 %. Nové mikrohrany a vylepšená tuhost běhounu zajišťují výrazně vyšší trakci a boční přilnavost při zatáčení na sněhu. Za mokra byla brzdná dráha zkrácena až o 7 % díky použití různých materiálových a konstrukčních technologií včetně nové generace směsi „Aqua Pine Compound“, která je založena na přírodních pryskyřicích. Drážky běhounu ve tvaru písmene V a křížící se malé drážky, které zlepšují odvod vody a zabraňují aquaplaningu.

Zajména Kinergy 4S 2 stojí při výběru celoroček za zařazení do úzkého výběru při nákupu.

 


Images by Hankook Tire & Technology