Bridgestone představil pneu pro luxusní SUV, prozatím jen v Americe

Společnost Bridgestone uvedla na americký trh prémiovou dálniční cestovní pneumatiku Bridgestone Alenza AS Ultra, která je určena řidičům luxusních SUV, CUV a nebo lehkých nákladních vozů, kteří hledají luxusní jízdní zážitek a celoroční kontrolu.

Společnost Bridgestone předvedla pneumatiku Alenza AS Ultra v listopadu 2020 během virtuálního setkání národních prodejců a umožnila tak svým prodejcům nahlédnout do produktové řady, která je považována za klíčovou pro rychle rostoucí segment trhu.

Bridgestone tvrdí, že pneumatika Alenza AS Ultra poskytuje „výjimečnou rovnováhu“ mezi výkonem za mokra, v zimě a mezi opotřebením, mimo jiné díky směsi s vysokým obsahem siliky pro lepší výkon za mokra a v zimě, patentovanému dezénu pro lepší přilnavost na zasněžených silnicích a technologii dezénu Bridgestone QuietTrack pro tichou a pohodlnou jízdu.

Bridgestone uvedl, že Alenza AS Ultra je novým segmentem v nabídce pneumatik pro spotřebitele a je považována za nástupce pneumatik Dueler Alenza AS/AS Plus. Řada produktů Dueler se dále zaměří na robustnější, terénní segment LT/SUV/CUV.

 

„Pneumatika Bridgestone Alenza AS Ultra využívá naše nejnovější inovace v celém svém designu a konstrukci, aby poskytla prvotřídní výkon při jízdě po dálnici pro řidiče, kteří chtějí ze svého SUV, CUV nebo nákladního vozu dostat maximum,“ uvedla Mirella Cielo, prezidentka prodeje a marketingu náhradních pneumatik pro spotřebitele společnosti Bridgestone Americas.

„Jsme hrdí na to, že pneumatika Bridgestone Alenza AS Ultra nastavuje standard pro prémiové dálniční cestovní pneumatiky a nabízí dlouhotrvající výkon, na který se řidiči mohou spolehnout, že je bude vozit sezónu co sezónu,“ dodala.

Pneumatika Alenza AS Ultra se uvádí na trh ve 49 rozměrech pokrývajících průměry ráfků od 16 do 22 palců, od 265/70R16 do 285/45R22 a pokrývajících 70 % modelů SUV, CUV a lehkých nákladních vozidel uvedených na trh od roku 2010, jak uvedla společnost Bridgestone. Na tuto řada má nastavený garantovaný dojezd 80000 km. Výrobky mají rychlostní třídy T, H, V nebo W v závislosti na rozměru a nosnosti.

Mezi rozměry jsou i pro vozy Audi Q5, BMW X7, Cadillac Escalade, Ford F-150, Lexus RX, Tesla Model X a Volvo XC90.

Cena (minimální doporučená maloobchodní cena) začíná na 174,99 USD za rozměr 225/65R17. Společnost Bridgestone neuvedla, kde se řada Alenza vyrábí.

Mezi pneumatiky, které Bridgestone označil za konkurenty, patří Michelin Premier LTX a CrossClimate 2, pneumatika Continental CrossContact LX25 a Pirelli Scorpion Verde All Season Plus II.

O uvedení na evropský trh prozatím neunikly žádné informace.


Images by Bridgestone Americas Inc.