Bridgestone předvede svoji pneumatiku DriveGuard na Auto Trade EXPO

Tento víkend předvede společnost Bridgestone svojí pneumatiku DriveGuard na výstavě Auto Trade EXPO, která se uskuteční v Dublinu.

Podle slov společnosti se jedná o revoluční pneumatiku, která umožňuje pokračovat řidičům v cestě dalších 50 mil rychlostí až 50 mph i po defektu.

Pneumatika DriveGuard poskytuje technologii velkého dojezdu po defektu i řidičům, pro které byla tato možnost dříve skoro nemyslitelná. Podobné pneumatiky jsou totiž výsadou pouze u vozů prémiových značek. Nyní díky Bridgestone má možnost vyzkoušet tuto technologii mnohem širší škála řidičů.

Pneumatika Bridgestone DriveGuard má zesílené bočnice a proprietární chlazení. Tyto technologie dopřejí řidičům dodatečnou jistotu tím, že snižují riziko nehody na minimum i v případě defektu.

DriveGuard pomáhá chránit proti všem druhům vpichu, které lze potkat na silnici. Ustojí jak zaražený hřebík ve středu běhounu, tak i rozříznutí vnějšího okraje pneumatiky.

Tato pneumatika není nijak omezena použitelností na konkrétní značku nebo model vozidla. Lze ji bez problému namontovat na většinu aut, která mají systém TPMS. Ten je mimo jiné povinný, montovat v Evropě u všech nových vozidel od listopadu 2014. Tím vzniká velmi široké spektrum vozů, na které lze pneumatiku DriveGuard použít. Mělo by se jednat až o 32 milionů vozů.

Pneumatika DriveGuard nabízí nejlepší výkon na mokré vozovce ve své třídě. Také má velmi nízký valivý odpor. Což mimo jiné dokládá i energetický štítek pneumatik podle EU.