Bridgestone posílá do Číny miliony na obnovu a boj proti COVID-19

Společnosti Bridgestone Corporation a čínská divize Bridgestone Investment Co., Ltd. oznámily společný dar ve výši 3 milionů Čínských jüanů (přibližně 10,560.000 Kč) čínské charitativní federaci a dalším charitativním organizacím v jednotlivých čínských provinciích na pomoc s bojem o záchranu a zotavení společnosti z pandemie Covid-19 v Číně.

Dar bude směřovat do charitativních organizací na nákup zdravotnického vybavení pro nemocnice a další rekonvalescenční aktivity po celé zemi. Prostředky budou také použity na přímou podporu zdravotnického personálu v první linii této krize.

„Na základě globálního závazku společnosti Bridgestone v oblasti společenské odpovědnosti firem jsme odhodláni podporovat naše místní komunity v jejich úsilí v boji proti COVID-19. Navíc si vážíme všech zdravotnických pracovníků a dobrovolníků, kteří v tomto období pracují bez nároku na odpočinek,“ řekl Yasuhiro Morita, prezident a generální ředitel společnosti Bridgestone China.

Morita Dodal: „Rádi bychom také vyjádřili naši nejhlubší soustrast těm, kteří byli zasaženi COVID-19, zejména těm, kteří ztratili členy rodiny a své milované.“ Společnost Bridgestone rovněž uvedla, že situaci pečlivě sleduje a podnikla řadu iniciativ v oblasti kontinuity podnikání, aby zajistila bezpečnost a ekonomickou zajištěnost svých zaměstnanců.

 

Images by Bridgestone (China) Investment Co., Ltd., Bridgestone Corporation