Zimní Goodyear UltraGrip Ice 3 jasným vítězem několika finských testů

UltraGrip Ice 3, nová severská pneumatika společnosti Goodyear se zvýšenou trakcí, byla navržena speciálně pro náročné zimní podmínky a v nedávných testech severských pneumatik v časopisech získala hned několik nejlepších umístění.

V hodnocení zimních pneumatik, které provedla finská společnost Moottori a v němž se utkaly čtyři prémiové severské zimní pneumatiky bez hrotů se čtyřmi levnými pneumatikami s hroty, se UltraGrip Ice 3 stala jasným lídrem. Získala nejvyšší skóre ze všech osmi testovaných pneumatik a byla vyhlášena vítězem testu. Moottori uvedl, že pneumatika UltraGrip Ice 3 se oproti svému předchůdci výrazně zlepšila v jízdních vlastnostech na ledu, a pochválil ji za „vynikající přilnavost na ledu a sněhu“. Na asfaltu pneumatika vynikala v jízdních vlastnostech na mokru, přičemž redaktoři ji označili za „bezpečnou a snadno ovladatelnou za mokra“.

Podobný úspěch se odehrál v testu zimních pneumatik, který provedla finská společnost Tekniikan Maailma, kde se pneumatika UltraGrip Ice 3 podělila o první místo a vyhrála mezi devíti testovanými severskými třecími pneumatikami. Časopis vyzdvihl její výjimečné výkony při jízdě na ledu, brzdění na ledu a brzdění na sněhu. Odborníci časopisu Tekniikan Maailma udělili pneumatice nejvyšší hodnocení za brzdění a akceleraci na sněhu a konstatovali, že přilnavost pneumatiky Goodyear na ledu se vyrovná nejlepším frikčním pneumatikám, a zdůraznili vyvážené vlastnosti pneumatiky za všech podmínek a její nízkou hlučnost.

Úspěch pneumatik Goodyear pokračoval i v testu severských zimních pneumatik bez dezénu, který provedla společnost Vi Bilägare, kde si pneumatika UltraGrip Ice 3 zajistila celkově druhé místo. Švédská automobilová publikace vyzdvihla vynikající vyvážené vlastnosti pneumatiky v rozmanitých zimních podmínkách a uvedla, že je nejlepší volbou pro ty, kteří jezdí převážně po asfaltu, ale přesto vyžadují dobrou přilnavost na ledu a sněhu.

Pneumatika UltraGrip Ice 3 se rovněž umístila na druhém místě mezi severskými nepřezutými pneumatikami v testu švédské publikace Teknikens Värld. Časopis ocenil vyvážený výkon pneumatiky, zejména její schopnost kombinovat zimní přilnavost se slušnými aquaplaningovými vlastnostmi. Pneumatika UltraGrip Ice 3 také excelovala ve známém losím testu.

Úspěchy zimních pneumatik Goodyear se netýkají jen severských pneumatik, protože jak pneumatika s hroty UltraGrip Arctic 2, tak nová středoevropská pneumatika UltraGrip Performance 3 byly ve svých kategoriích korunovány titulem „Nejlepší v testu“.

Společnost Goodyear do svých zimních pneumatik začlenila řadu technologií, které jim zajišťují výjimečné výkony, včetně technologie přilnavosti na ledu, která umožňuje lepší kontakt s ledem díky měkčí směsi ve srovnání s předchozími pneumatikami. Technologie ice handling+, která díky vylepšené konstrukci a zvětšené kontaktní ploše zajišťuje lepší jízdní vlastnosti na ledu i u těžších vozidel a technologie brzdění, která pomáhá optimalizovat konstrukci běhounu větším počtem blokových hran a vyšší hustotou lamel pro lepší akceleraci a brzdění.

 

Images by Goodyear Tire & Rubber Company, Moottori – Suomalaisen autoilijan media