Čínský ZC Rubber míří i na evropský UHP segment, představil dvě vlajkové lodě

Čínský výrobce pneumatik ZC Rubber (Zhongce Rubber) uvedl na evropský trh zcela nové pneumatiky Westlake a Goodride pro osobní automobily s velmi vysokým výkonem.

Obě pneumatiky, pojmenované Westlake ZuperAce Z-007 a Goodride Solmax 1, mají certifikát TÜV SÜD a jejich předností je údajně především snížená hlučnost a lepší přilnavost a ovladatelnost díky modernizaci celé konstrukce pneumatiky vyvinuté společností ZC Rubber.

Díky vlastním firemním technologiím mají podle výrobce pneumatiky zvýšenou odolnost ramen, odolnost proti opotřebení a výkon při vysokých rychlostech.

Pneumatika Westlake ZuperAce Z-007 je navržena jako ultra-vysoce výkonná (UHP) pneumatika, která ve všech ohledech překonává předchozí generaci produktů ZC Rubber UHP.

Velké souvislé bloky a odstupňované drážky se zkosenými hranami pak zlepšují ovladatelnost a přilnavost, zatímco použití hybridního vzorce zkrátilo brzdnou dráhu pneumatiky na mokru oproti předchůdci o 10 %. Valivý odpor byl snížen o 5 % díky přepracovanému profilu pneumatiky založenému na aktualizované konstrukci výrobce.

Pneumatika Goodride Solmax 1 je vyvinuta se zaměřením na dynamické jízdní vlastnosti, komfort a bezpečnost. Je vybavena blokovou konstrukcí s proměnlivou roztečí tlumící hluk, prohlubněmi ve tvaru V uvnitř drážek a stupňovitým uspořádáním vnitřních a vnějších bočních drážek. Agresivní konstrukce běhounu zajišťuje větší kontaktní plochu při průjezdu zatáčkou pro vyšší úroveň přilnavosti a hybridní složení se vyznačuje také zvýšenou stabilitou při rychlosti.

„pneumatiky Westlake a Goodride byly vyvinuty tak, aby splňovaly stále se vyvíjející a rozmanitější potřeby zákazníků,“ uvedl mluvčí společnosti ZC Rubber. „Jsou vyvrcholením našeho úsilí v oblasti výzkumu a vývoje v posledních letech. Jsme si jisti, že se stanou pro evropské spotřebitele chytrým výběrem z hlediska kvality, hodnoty a stylu.“

Pneumatiky budou k dispozici v červnu 2022 v rozmezí průměrů 17 až 22 palců v různých rozměrech typických pro evropský trh. Po počátečním uvedení na trh budou oba produkty od druhé poloviny roku 2022 dostupné v celé Evropě a jihovýchodní Asii.


Images by Zhongce Rubber Group Co., Ltd.