Continental otevřel přestavěnou halu v Otrokovicích

Minulý týden proběhlo slavnostní otevření přestavěné výrobní haly Continental v Otrokovicích. Ta je určena především pro výrobu nákladních pneumatik.

Obřad, který proběhl, znamenal dokončení tříletého projektu. Ten zahrnoval investici ve výši přibližně 4,4 miliardy korun. A vytvoření 130 nových pracovních míst. Celá přestavba má podpořit trhy s nákladními pneumatikami v Americe a asijsko-pacifickém regionu.

Při slavnostním zahájení sdílel manažerský tým Continental Commercial Vehicle svoje podrobnosti ohledně výrobního plánu se všemi přítomnými obchodními partnery, dodavateli a zástupci regionálních i místních orgánů.

Vedoucí manažerského týmu Continental Commercial Vehicle, Andreas Esser řekl: „Dnes slavíme dokončení tříletého projektu. Tento strategický krok se zaměřuje na dlouhodobý růst trhu s pneumatikami pro užitková vozidla obchodní jednotky Continental. Výrobní závod v Otrokovicích hraje zvláštní roli v našem výrobním prostředí. Funguje jako rozbočovač výroby pro Ameriku a pro rozvíjející se trh v Asii a Tichomoří.“

V nové hale jsou zavedeny nejmodernější výrobní procesy a mnoho sofistikovaných technologií. Všechny stroje jsou již nainstalovány a v plném provozu. Takže nic nebrání v tom, spustit non-stop výrobu pneumatik. Očekává se, že výroba by měla vzrůst až na téměř 1,6 milionu nákladních pneumatik ročně.

V minulém roce Continental Barum v Otrokovicích vyrobil celkem 21,1 milionů pneumatik. Z toho bylo 919.000 pneumatik nákladních a 119.000 pneumatik průmyslových. Výroba se od roku 2005 zvýšila téměř trojnásobně.