Continental a Oxford University společně pracují v oblasti umělé inteligence

Partnerství Continental a Oxford University, které vzniklo v listopadu, se bude věnovat výzkumu aplikací umělé inteligence a následnému využití v automatickém řízení vozidel.

Technologické odvětví Continental a Ministerstvo inženýrských věd na Oxfordské univerzitě mají za cíl zlepšit algoritmy, které se týkají umělé inteligence a jejím následném využití v automatickém řízení vozidel. Hlavní vize těchto týmů je zlepšit úroveň detekce viditelných objektů a lepší komunikace mezi člověkem a vozidlem.

V listopadu 2016 začala první fáze tříleté spolupráce. Ta nyní zahrnuje výzkumné práce především na Oxfordu. Continental si od tohoto kroku slibuje, že bude mít větší poznatky v oblasti automatizovaného řízení vozidel. A společně vylepší systémy varování, které minimalizují možnosti nehod.

Jejich společnou myšlenkou je svět, ve kterém se přeprava osob a zboží stane plně automatizovanou a bezproblémovou činností. To by podle jejich slov mělo uvolnit čas a snížit mentální zatížení osob, které jsou za to zodpovědné. Tím pádem by se jejich myšlenkové úkony mohli věnovat jiným věcem. Continental nabízí do spolupráce svoje hluboké technologické znalosti a zkušenosti ve světě mobility. Oproti tomu Oxford přispěje svými nejlepšími algoritmickými znalostmi a nesmírně inovativním prostředím.