Continental PremiumContact 6 sklízí z testů letních pneu skvělá hodnocení

V testech letních pneumatik německé motoristické asociace ADAC, rakouského autoklubu ÖAMTC a švýcarského autoklubu TCS, získala pneumatika PremiumContact 6 v rozměru 215/60 R 16 od společnosti Continental ve všech případech nejvyšší možné hodnocení.

Od ADAC získala hodnocení „Dobrá“, zatímco rakouský a švýcarský autoklub ji ohodnotily jako „Velmi doporučenou“. Testující ocenili nízký valivý odpor pneumatiky Continental EcoContact 6 v rozměru 185/65 R 15 a vyhodnotili ji jako „Velmi dobrou z hlediska opotřebení“. Pneumatika EcoContact 6 byla jedinou pneumatikou, která získala nejvyšší hodnocení ve dvou ekologicky relevantních kritériích.

Automobilové kluby testovaly celkem 34 modelů pneumatik o rozměrech 215/60 R 16 a 185/65 R 15 od evropských, asijských a amerických výrobců. Testovanými vozidly byly Škoda Karoq s rozměrem 215 a VW Polo s menšími ráfky.

Testované rozměry pneumatik jsou vhodné pro montáž na širokou škálu vozidel. Zatímco rozměr 185/65 R 15 je vhodný pro menší kompaktní vozidla, rozměr 215/60 R 16 je určen pro malá až středně velká SUV.

V testech ADAC Continental EcoContact 6 dosahuje vynikajících výsledků v oblasti spotřeby paliva a opotřebení. Slabší byl jen v testech na mokrém prostředí, kde získala pouze uspokojivé hodnocení.

EcoContact 6 od společnosti Continental je pneumatika pro osobní vozidla s optimalizovaným valivým odporem, nízkým opotřebením a bezpečnými jízdními vlastnostmi. Je k dispozici pro ráfky o rozměrech 13 až 22 palců a má řadu schválení pro originální výbavu. Pneumatika PremiumContact 6 zajišťuje krátkou brzdnou dráhu na suché i mokré vozovce a přesné řízení. Lze ji namontovat na ráfky o průměru 15 až 22 palců. Pneumatiku používají jako originální výbavu také přední výrobci vozidel.


Images by Continental AD adn ADAC