Continental stahuje z trhu vadné penumatiky, týká se to i ČR!

Společnost Continental stahuje z trhu více než 67.000 pneumatik ContiEcoContact 5, přesněji 67.128 kusů o rozměru 235/55 R 17 103 H XL, z důvodu náhlé ztráty tlaku.

Pneumatiky byly vyrobeny od 40. týdne roku 2015 do 2. týdne roku 2021, uvedla společnost Conti v prohlášení z 26. listopadu.

Výrobce pneumatik zahájil program dobrovolné výměny pneumatik, „aby se zabránilo potenciálnímu riziku pro řidiče vozidel vybavených těmito pneumatikami“.

Společnost Conti uvedla, že se vyskytly tři případy, kdy „došlo k náhlému poklesu tlaku“, přičemž v jednom z těchto případů došlo k „drobným škodám na majetku“. Společnost uvedla, že nebyla hlášena žádná zranění.

Německý výrobce uvedl, že „vzácný případ náhlého úbytku vzduchu“ byl zaznamenán, když byly pneumatiky používány „opakovaně nebo po dlouhou dobu při vysokém zatížení nebo přetížení“.

Aktivní sledování trhů společnosti Continental identifikovalo tento stav pouze u vozů VW Caravelle a Multivan, čili u vozů využívaných profesionály k přepravě těžších nákladů.

Postižené pneumatiky byly dodány uživatelům v Rakousku, Belgii, České republice, Dánsku, Německu, Francii, Rumunsku, Itálii, Nizozemsku, Polsku, Portugalsku, Švýcarsku, Španělsku a Velké Británii.


Images by Continental AG