Další vítězství pro zimní Goodyeary, Auto Zeitung je prověřil na finském okruhu

Goodyear UltraGrip Performance Gen-1 získaly zlato v posledním testu zimních pneumatik německého časopisu Auto Zeitung. Pneumatiky si ocenění vysloužily především díky vyrovnaným výsledkům ve všech testovacích kritériích.

UltraGrip Performance Gen-1 nejsou nejnovější model z rodiny UltraGripů, přesto opět sklidily chválu díky svému stabilnímu a bezpečnému výkonu, který se projevil za všech testovaných podmínek. Na sněhu vynikla v testu pneumatika svou přilnavostí a předvídatelným chováním v zimních podmínkách, zatímco ve vlhkých podmínkách byla schopna předvést skvělou trakci. Na suchu UltraGrip Performance Gen-1 zaujaly redaktory Auto Zeitungu velmi vyváženým výkonem.

Auto Zeitung použil k testování BMW 520D, které postupně obul do třinácti pneumatik na zkušební dráze Arctic Center ve Finsku. Mezi testované kategorie patřily tradičně trakce, přesnost řízení, stabilita jízdy, pohodlí a další. To vše se testovalo na různých typech vozovek.

„Goodyear měl vždy velmi silnou řadu zimních pneumatik,“ řekl k vítěství Mike Rytokoski, viceprezident a marketingový ředitel Goodyear Europe. „Mnoho získaných ocenění napříč různými modely UltraGrip je toho důkazem. Jsme velmi rádi, že jsme na seznam ocenění mohli přidat i cenu od Auto Zeitungu.“

Testovala se velikost 225/55R17 a Goodyear UltraGrip Performance Gen-1 za sebou nechaly i tuto silnou konkurenci: Michelin Alpin 5, Vredestein Wintrac Pro, Dunlop Winter Sport 5, Pirelli Winter Sottozero 3, Nokian WR A4, Continental WinterContact TS850P, Nexen Winguard Sport 2, Falken Eurowinter HS01, Maxxis Arctictrekker WP06, Fortuna Winter UHP, Austone SP 901, Goodride SW608, 210 Euro.

 

Images by Goodyear Tire & Rubber Company