Dostupnější UHP: Falken uvádí na trh novou Azenis FK520 pro výkonné vozy a SUV

Pneumatika Azenis FK520 je nástupcem pětsetdesítky a je vyztužená aramidem, stejně jako její kolegyně pro závodní motorsport, a je strukturálně pevnější, což zajišťuje větší stabilitu a přesnější chování při řízení.

Použitím nejnovějších konstrukčních technik se podle společnosti Falken podařilo snížit hmotnost pneumatiky o 10 % ve srovnání s její předchůdkyní. Díky nižší hmotnosti se snížila neodpružená hmotnost a valivý odpor, čímž se zlepšila úspora paliva.

Pneumatika Falken Azenis FK520 je k dispozici od jara 2022 a zpočátku se bude dodávat v 81 rozměrech od 17 do 21 palců pro osobní automobily a výkonná SUV. Všechny pneumatiky této řady jsou schváleny pro rychlostní kategorii Y (300 km/h). U našich prodejců už se dá objednat ale ne všude už je skladem.

Společnost Falken se dále pyšní tím, že nová pneumatika vyniká na mokru i na suchu. Společnost Falken uvádí, že pro pneumatiku Azenis FK520, která je novou vlajkovou lodí této řady, vyvinula nový běhoun s diamantovým řezem.

Výrobce pneumatik použil pokročilou 4D nanosimulační technologii z Japonska, která mu pomohla s vývojem okrajů bloků běhounu Diamond Cut a integrovaných prvků pro snížení hluku.

Podle společnosti Falken způsobuje uspořádání těchto malých zářezů drobné turbulence, které účinně snižují valivý hluk, jenž je často synonymem pro pneumatiky UHP. Optimalizovaná styčná plocha s vozovkou pomáhá zajistit jejich rovnoměrné opotřebení a zlepšuje kontakt s vozovkou.

„Pneumatika Falken AZENIS FK520 nabízí přilnavost, spolehlivost, výkon a efektivitu v pneumatikách UHP,“ vysvětluje Andreas Giese, senior manažer korporátního plánování a plánování produktů ve společnosti Falken Tyre Europe GmbH. „Ve společnosti Falken jsme zkombinovali všechny naše zkušenosti s vývojem materiálů a simulačních technologií, abychom vytvořili vynikající, vysoce výkonné prémiové pneumatiky.“


Images by Falken Tyre Europe GmbH