Dunlop RoadSmart IV jsou univerzální pneu na široké spektrum motocyklů jako Yamaha Tracer nebo Kawasaki Z

Společnost Dunlop by konečně měla plnit sklady svou novou pneumatikou RoadSmart IV chystané na rok 2022, která je dosud tou nejuniverzálnější sportovně-cestovní pneumatikou.

Odvětví sport-touring se stalo v poslední době velmi silným a širokým, protože se kategorie motocyklů navzájem překrývají. Do cílové skupiny kam míří pneumatiky RoadSmart IV patřily už dříve naháčové roadstery, crossovery, silniční advanture motocykly, hyper-nakedy i tradiční sportovní cestovní motocykly.

Společnost Dunlop se nechal šíří tohoto segmentu inspirovat a vytvořila zcela novou generaci RoadSmart. Musela vyhovovat potřebám lidem co na motorce jezdí do práce, dálkových jezdců i řidičů, kteří využívají své stroje jen k nedělním vyjížďkám. Proces navrhování vznikal plně v laboratořích společnosti Dunlop. Jezdci podle průzkumu chtěli pneumatiku, která by poskytovala dokonalou rovnováhu mezi vynikajícím výkonem na suchu a výjimečnou přilnavostí na mokru, neutrální a stabilní jízdní vlastnosti a konzistentní výkon i po ujetí několika tisíc kilometrů. Na základě tohoto zadání se zrodila pneumatika RoadSmart IV.

Široký rozsah a dvě různé specifikace

Pneumatika Dunlop RoadSmart IV byla vyvinuta pro 17 z 20 nejprodávanějších motocyklů v Evropě. Vývojový tým společnosti Dunlop se zaměřil na vytvoření neuvěřitelně všestranné pneumatiky, ať už se jedná o uživatele silničních adventure motocyklů, jako je BMW R1250GS, crossoverů, jako je Yamaha Tracer, roadsterů, jako je řada Yamaha MT nebo Kawasaki Z, nebo větších cestovních motocyklů.

V nejoblíbenějších rozměrech (120/70ZR17 vpředu; 180/55ZR17 a 190/55ZR17 vzadu) vyvinula společnost Dunlop dvě různé verze pneumatiky RoadSmart IV. Varianta SP je optimalizována pro lehčí a sportovnější silniční stroje, zatímco varianta GT je vyladěna tak, aby přinesla lepší jízdní vlastnosti větším cestovním motocyklům.

Technologie, které posouvají sport-touring na vyšší úroveň

Všechny varianty RoadSmart IV jsou vybaveny balíčkem patentovaných technologií Dunlop, přičemž inovativní směs obsahuje čtyři zcela nové přilnavé pryskyřice a aplikace vtorku běhounu JointLess Tread pro klíčové rozměry řady je na čele řady technologií a funkcí.

Filozofie Just Ride

Luca Davide Andreoni, marketingový manažer společnosti Dunlop Europe: „Z našeho průzkumu vyplynulo, že silniční jezdci chtějí vynikající přilnavost na mokru, dobrý kilometrový výkon a jistotu v řízení. Spojením řady technologií jsme vytvořili pneumatiku, která dokáže uspokojit požadavky neuvěřitelně rozmanitého sektoru jezdců a strojů. Společnost Dunlop se řídí filozofií Just Ride, která jezdcům poskytuje bezkonkurenční přilnavost a ochranu, díky čemuž se mohou s důvěrou soustředit na radost z jízdy. Uplatněním tohoto myšlení jsme vytvořili novou úroveň pneumatiky RoadSmart IV. Jedná se o sportovně-cestovní pneumatiku, která ale výrazně přesahuje segment sportovně-cestovních pneumatik.“

Pneumatika Dunlop RoadSmart IV se v nabídce společnosti Dunlop profiluje jako značně vylepšený předchůdce, tedy ho řadí ještě výše nad často testovanou pneumatikou RoadSmart III. Tato pneumatika řadu získala ocenění, včetně hodnocení „Doporučeno“ britského časopisu RIDE a nejlepšího výsledku v počtu najetých kilometrů od německého Motorrad Test Center. Tyto výsledky testů podtrhly správnou volbu společnosti Dunlop zaměřit se na kilometrový výkon a životnost, které pokračuje i u pneumatiky RoadSmart IV.

Pneu se měla objevit až v roce 2022, objednat se ale dají už nyní i u nás.


Images by Dunlop Europe