Giti Tire jako originální vybavení Dusteru

Společnost Groupe Renault podepsala smlouvu s výrobcem pneumatik Giti Tire o originálním vybavení nového automobilu SUV Dacia Duster, který se prodává na všech hlavních trzích v Evropě. Groupe Renault uvádí, že hlavní faktory pro volbu této pneumatiky byli nízká hlučnost a výjimečná přilnavost.

Duster je vybaven pneumatikou GitiPremium PX1 SUV o velikosti 215/65R1698H. Je to již třetí pneumatika od Giti, která je použita jako originální vybavení. První pneumatikou je GitiSynergy E1 o rozměru 185/65R1588H pro Dacia Sandero, Logan a MCV. Druhou je GitiSynergy E1 o rozměru 185/70R1488H použitá pro Seat Ibiza z produkce Volkswagen Group.

„Máme velkou radost, že můžeme uskutečnit naši první montáž SUV pneumatik s GitiPremium PX1 v Evropě a upevnit tak naši dlouholetou spolupráci s Groupe Renault,“ uvedl výkonný ředitel Giti Tire Europe Stefan Fischer.

Hlavní ředitel pobočky originálního vybavení Giti Tire Europe dodal: „To že jsme byli třikrát vybráni, jako originální vybavení nových vozů v krátkém čase je vynikající úspěch, ale neusínáme na vavřínech. Jednáme s několika dalšími významnými výrobci vozidel o originálním vybavení, proto musíme stále pracovat na nejvyšší úrovni.“

Všechny pneumatiky značky Giti pro Evropu, jmenovitě GitiSport S1, GitiSport S1 SUV, Giti Synergy E1, GitiPremium H1, GitiWinter W1 a Giti Premium PX1 SUV nese insignii „German Engineering“. Známka, že byly pneumatiky testovány v Hannoveru v německém centru výzkumu a vývoje. V Evropě byly také provedeny všechny testy na vozovce a trati společnostmi Idiada ve Španělsku, MIRA v Anglii a ATP v Německu.