Goodyear se spojil s výrobcem bot Skechers, technologie z pneumatik míří na podešve

Výrobce známé pohodlné a osobité retro obuvi Skechers bude nyní díky nové spolupráci se společností Goodyear Tire & Rubber Company využívat na podrážkách technologii vyvinutou pro pneumatiky. Na vybraných podešvích bot Skechers se tak objeví materiály s technologií zajišťující zvýšenou přilnavost, stabilitu a trvanlivost.

„Tato spolupráce je krásným příkladem toho, jak se dvě důvěryhodné značky spojí, aby vytvořily high-tech produkt, který bude skutečným přínosem pro naše zákazníky,“ řekl Michael Greenberg, prezident společnosti Skechers. „Díky tomuto společnému úsilí budou vybrané produkty využívat podešve Goodyear Performance Outsoles. Tuto přidanou hodnotu pocítíte nejvíc tam, kde je to nejvíce potřeba – ať už půjde o zvýšenou stabilitu při běhu, vynikající přilnavost na kluzkém povrchu při vaší práci, nebo odolnost na hřišti umožňující vysokou životnost. Očekáváme, že to ocení naši zákazníci, kteří tyto inovace využijí v pohodlné obuvi Skechers, kterou milují.“

„Goodyear vždy pracoval na vývoji inovativních produktů, které poskytují zákazníkům vysoce výkonné pneumatiky a nyní využíváme naše zkušenosti, abychom zákazníkům umožnili nošení vysoce výkonných bot,“ řekl Christian Jurado, globální ředitel licencovaných produktů Goodyear.

Obuv s podrážkami Goodyear Performance Outsoles je navržena tak, aby si poradila s dlouhodobým opotřebením, poskytla vynikající přilnavostí na různých površích a při různých povětrnostních podmínkách a zajistila zvýšenou stabilitu díky výjimečné trakci. To je možné díky pryžové technologii vyvinuté společností Goodyear, která obsahuje speciální polymer obsahující udržitelný sójový olej – obnovitelný, biologický materiál používaný v některých z nejvýkonnějších pneumatik společnosti v USA a v Kanadě. Tento plymer naleznete například v řadách Assurance WeatherReady, Eagle Exhilarate a Eagle Enforcer All Weather a Assurance ComfortDrive.

Goodyear Performance Outsoles byla na botách Skechers uvedena v premiéře na třech běžeckých botách ze kolekce Skechers GOrun, nyní se rozšiřuje na sortiment běžeckých a vycházkových tenisek a dále během roku 2020 se rozšíří na stylové boty sportovního typu, trailovou a pracovní obuv a další řady, včetně dětských. Skechers s podrážkami Goodyear Performance už jsou nyní v prodeji.

Goodyear není na poli bot žádným nováčkem, spolupracoval již například s firmou Adidas a prodává boty i pod vlastní značkou Goodyear Footwear a Goodyear Racing. V obuvnictví se angažuje už od roku 1901.


Images by Goodyear Tire & Rubber Company and Skechers U.S.A., Inc.