Goodyear se více zaměřuje na elektrovozy a rozšiřuje portfolio pneu na EV

Společnost Goodyear uvedla na trh zcela novou celoroční pneumatiku Goodyear ElectricDrive a dva nové rozměry své mimořádně výkonné pneumatiky Goodyear ElectricDrive GT, aby udržela krok s rostoucí poptávkou na trhu elektromobilů. Díky rozšíření nabídky pneumatik pro elektromobily o čtyři nové rozměry je nyní pneumatika Goodyear ElectricDrive vhodná pro 44 % více bateriových elektromobilů.

Nová pneumatika Goodyear ElectricDrive by měla najet alespoň 100.000 km, má rychlostní index V a je k dispozici v rozměrech 215/50R17 95V XL a 215/55R17 94V SL. Tato celoroční pneumatika je určena pro cestovní sedany a CUV, takže se hodí pro vozy jako Nissan Leaf, Chevrolet Bolt a Volt a Kia Niro EV.

„Společnost Goodyear se i nadále zaměřuje na nabídku inovativních produktů a technologií pro segment elektromobilů a poskytuje řidičům kvalitu, výkon a zvýšený běhoun, které od našich značek očekávají,“ řekl Michiel Kramer, ředitel marketingu spotřebitelských produktů.

Pneumatiky Goodyear ElectricDrive jsou konstruovány s indexem nosnosti zohledňujícím vyšší nosnost elektromobilů a jsou vybaveny technologií SoundComfort Technology, která má pomoci snížit úroveň hluku uvnitř vozidla. Nová pneumatika pro elektromobily je také vybavena specializovanou běhounovou směsí pro celoroční trakci a dlouhou životnost běhounu, zatímco asymetrický dezén zajišťuje jistou ovladatelnost na mokré i suché vozovce.

Kromě toho společnost Goodyear uvedla na trh dva nové rozměry pneumatiky ElectricDrive GT, která byla původně představena v prosinci 2021. „Přidání nových rozměrů pneumatik ElectricDrive GT nám umožňuje uspokojit jedinečné potřeby většího počtu řidičů elektromobilů prémiovými a výkonnými produkty Goodyear,“ řekl Kramer.

Pneumatika ElectricDrive GT se dodává v rozměrech 255/45R19 104W XL, 235/45R18 98W XL a 235/40R19 96W XL.


Images by The Goodyear Tire & Rubber Company