Goodyear spouští svůj oficiální e-shop i v Evropě, začal Německem

Čtyři roky poté, co společnost Goodyear v USA zahájila prodej pneumatik online, tedy bez prostředníka a přímo spotřebitelům, zavádí výrobce tento způsob prodeje i do Evropy.

Společnost začala s pilotním programem vlastního online prodeje v Německu, naši sousedé tak už teď můžou na www.goodyear.de/shop nakupovat a také objednat přezutí. Podle Goodyearu bude program postupně spuštěn i v ostatních zemích evropského regionu.

„Tento program reaguje na potřeby zákazníků, kteří dávají přednost pohodlí nakupování přes internet,“ řekl Frédéric Schilling, ředitel Goodyear e-commerce kanálu pro Evropu. Goodyear tento pilotní projekt přizpůsobil pro německý trh, postup nakupování více vyhovuje požadavkům evropského zákazníka, který přezouvá pneumatiky několikrát ročně. Prvním krokem v procesu nákupu pneumatik je tak výběr letní, zimní nebo celoroční pneumatiky. E-shop navíc nabízí roční pojištění gum zdarma, které kryje například poškození ostrými předměty.

A stejně jako v USA, se vám výrobce pokusí nabídnout snadné kompletní řešení, stránky vás provedou od výběru gum až po jejich obutí. „Goodyear nyní nabízí německým řidičům vychytaný zážitek z nakupování online, vynikající výkon pneumatik Goodyear a důvěryhodnou instalaci místním ověřeným prodejcem,“ říká Jürgen Titz, ředitel evropské centrály firmy.

Goodyear uvádí, že síť partnerů z řad pneuservisů v současné době pokrývá více než polovinu německých domácností, které mají partnery Goodyearu v dojezdové vzdálenosti max do 30 minut jízdy. Což je pro trh s měnícím se počasím jako střední Evropa obzvláště důležité a zákazníky žádané, obzvlášť během sezonního přechodu, kdy je poptávka po pneumatikách i službách vysoká.

Platba za pneumatiky a instalaci proběhne online a zákazník si během objednávky naplánuje také schůzku v servisu a zvolí čas instalace. Jestli bude tento eshop dostupný i v České republice prozatím není známo.


Images by Goodyear Tire & Rubber Co.