Hankook získal cenu za vývoj, koncept jejich modulární pneu HPS-Cell zvítězil v Red Dot Design

Společnost Hankook Tire získala ocenění Red Dot Award: Design Concept 2021 za projektový koncept futuristické pneumatiky. Její řešení Hankook Platform System (HPS)-Cell, které Hankook navrhl v rámci svého projektu Design Innovation, získalo ocenění „Red Dot“ v kategorii Mobilita a doprava.

Projekt zaměřený na designové inovace společnosti Hankook Tire je výzkumný projekt zaměřený na chytrá města a mobilitu budoucnosti. Prostřednictvím rozvětveného výzkumu projekt předkládá vizi budoucího řízení a řešení, která řeší současné problémy. Projekt „Design Innovation 2020“ na téma „Urban Reshaping“ vizualizoval proměnu měst zaměřenou na mobilitu jako součást obývaného prostoru v budoucnosti, kde má být přijata rozšířená automatizační infrastruktura a nejmodernější technologie, jako jsou ekologické technologie, autonomní řízení a umělá inteligence.

Výsledky projektu, včetně HPS-Cell, byly představeny v listopadu 2020. HPS-Cell je modulární platforma založená na pneumatice, která je podle společnosti Hankook základem mobility. Pneumatika HPS-Cell je bezvzduchová, má strukturu složenou z jednotkových buněk a využívá technologie senzorů, které nejenže v reálném čase identifikují dezén pneumatiky a stav vozovky, ale také reagují na rizika opotřebení a mění dezén pneumatiky podle stavu vozovky s využitím variabilních kol a optimalizované infrastruktury. Je aplikována s technologií „Hankook Innovative Performance“ (H.I.P), která představuje technologický průlom společnosti Hankook.

Díky ocenění Red Dot Award a ceny iF Design Award 2021 v kategorii Professional Concept, kterou HPS-Cell obdržel v dubnu 2021, získal Hankook dvě z celosvětově nejuznávanějších ocenění za design.

„Je nám ctí, že jsme opět získali ocenění Red Dot Design Award. Inovativní pneumatiky Hankook Tire dosáhly v historii Red Dot Design Award významných úspěchů,“ říká Jimmy Kwon, viceprezident Hankook Tire Brand Lab. „Jsme obzvláště rádi, že jsme byli oceněni za naši práci na projektu Design Innovation, protože ukazuje náročného ducha a inovativní DNA společnosti. Toto uznání je důkazem našeho vedoucího postavení v oblasti designu v tomto odvětví i naší vize budoucí mobility.“

Cena Red Dot Design Award se každoročně uděluje špičkám v oboru, které v daném roce navrhly nejlepší a inovativní výrobky. Toto ocenění vzniklo v roce 1955 a je organizováno Designovým centrem v Severním Porýní-Vestfálsku v Německu, které hodnotí průmyslové výrobky ve třech různých oblastech: Design výrobků, komunikační design a designová koncepce. Každoročně se jí účastní různé přední světové automobilové, elektronické, módní a architektonické společnosti.


Images by Hankook Tire