Inteligentní kolo ConnecTire určené pro zemědělce

Společnost Trelleborg Wheel Systems představí na výstavě Agribex 2017 řadu inovací, které jsou určeny k pomáhání zemědělcům „z méně vyrobit více“ udržitelným způsobem.

Výkonný ředitel společnosti Benelux, která spadá pod Trelleborg Wheel Systems Jean-Paul Spijker, vysvětluje: „Udržitelnost a inovace jsou pilíře naší nabídky a jsme hrdí, že naše řešení obsahují oboje. Již dlouho dobu podporujeme využívání technologií v zemědělství. Naše výstava na Agribex dokazuje, že to myslíme vážně.“

Trelleborg na výstavě představuje inteligentní kolo ConnecTire. Jde o nové senzorové inteligentní kolo, které nepřetržitě sleduje tlak a teplotu v pneumatikách. Výsledky přenáší pomocí Bluetooth a bezdrátového připojení na monitor v traktoru i do kanceláře zemědělské společnosti. Provozovatel si nastaví tlak odpovídající potřebě pneumatik a ve chvíli, kdy dojde k odchylce, ConnecTire automaticky pošle upozornění. Provozovatel provede náležitá opatření, zajistí minimální narušení práce a bezpečnost stroje. Tím se zvedá produktivita a efektivnost práce.