Jezdec F1 Nico Rosberg se stává tváří firmy Continental

Zvučné jméno ze světa motorismu a firma Continental spojují své síly v rámci nového partnerství: Nico Rosberg, mistr světa Formule 1 z roku 2016 a podnikatel v oblasti udržitelného rozvoje, se stal novým velvyslancem značky Continental, mezinárodního výrobce pneumatik.

„Nico Rosberg a Continental se k sobě perfektně hodí,“ říká Philipp von Hirschheydt, vedoucí obchodní jednotky náhradních pneumatik pro region EMEA. „Nico Rosberg dosáhl obrovského úspěchu v motoristickém sportu, je ztělesněním elitních jízdních výkonů na hranici možností a projevuje mnohostranný zájem o ochranu životního prostředí. Společnost Continental – jako přední vývojář a výrobce prémiových pneumatik – je také zastáncem standardu maximální bezpečnosti a špičkového výkonu ve všech jízdních situacích. Současně prosazujeme obzvláště důslednou strategii udržitelnosti. Vedle vedoucího postavení ve vývoji technologických řešení kompatibilních s životním prostředím jsme si stanovili mimořádně náročné cíle, pokud jde o uhlíkově neutrální a udržitelné obchodní postupy mámr jasnou strukturu hodnot.“

Nico Rosberg vysvětluje: „Jsem velmi hrdý na to, že mohu spolupracovat s partnery, kteří kladou udržitelnost, technologie a bezpečnost do středobodu své činnosti. Stejně jako já je i společnost Continental pevně odhodlána umožnit udržitelnou mobilitu. Vývoj a inovace v oblasti pneumatik jsou pro to základem. Tyto společné hodnoty považuji za základ naší spolupráce a velmi se na ni těším.“

Dobrým příkladem toho, jak dobře spolu oba partneři spolupracují, byl první dubnový víkend letošního roku strávený na poušti v Saúdské Arábii: V úvodním podniku nové závodní série Extreme E zvítězil tým Rosberg Xtreme Racing na pneumatikách dodaných společností Continental, která je jedním z hlavních sponzorů Extreme E. Tato série terénních závodů se jezdí na obzvláště odlehlých místech po celém světě ve speciálně vyvinutých elektromobilech. Díky svému zaměření na udržitelnost byl závod Extreme E výslovně koncipován také s cílem upozornit na dopady klimatických změn a bojovat proti nim podporou projektů na ochranu klimatu přímo na místě.

Nico Rosberg je jednou z nejznámějších postav mezinárodního motorsportu. Pětatřicetiletý jezdec dosáhl vrcholu své úspěšné kariéry, když v roce 2016 získal titul mistra světa Formule 1. Poté ukončil aktivní závodní kariéru a od té doby se věnuje klimatickým změnám. Prosazuje například přechod na řešení udržitelné mobility a technologie šetrné k životnímu prostředí. Rosberg podporuje celou řadu udržitelných startupů, které vyvíjejí a dodávají inovativní produkty a služby. Za svou angažovanost získal několik ocenění, včetně Evropské kulturní ceny za ochranu životního prostředí a klimatu. V minulých letech Rosberg také využíval Světové ekonomické fórum v Davosu jako platformu pro prosazování alternativních řešení mobility. Rosbergova účast v seriálu Extreme E zdůrazňuje, jak vážně osobně bere myšlenku udržitelného motorsportu – jako zakladatel a generální ředitel týmu Rosberg X Racing, který byl založen speciálně pro tento nový závodní seriál. „Extreme E se koná v místech, kde jsou důsledky klimatických změn již jasně patrné. Série se spojila s mnoha různými mezinárodními i místními partnery, aby podnikla kroky ke zmírnění situace. Dáváme tomuto důležitému tématu významnou platformu – a zároveň podněcujeme nadšení pro elektromobilitu a ekologické inovace,“ vysvětluje Rosberg.

Tento druh závazku ke konkrétním opatřením na podporu udržitelné mobility je dalším aspektem, který spojuje Nico Rosberga a společnost Continental v jejich novém partnerství. Společnost Continental zase směřuje značné investice do výzkumu a vývoje, jehož cílem je, aby výroba všech jejích pneumatik byla nejpozději do roku 2040 plně uhlíkově neutrální. Oblast pneumatik společnosti je již nyní lídrem v oboru v oblasti efektivního využívání zdrojů a do roku 2030 chce snížit spotřebu vody a energie ve svých výrobních aktivitách o dalších 20%.


Images by Continental AG and Extreme E