Kampaň TyreSafe podporuje bezpečnost pneumatik

Kampaň TyreSafe 2016 podporuje podvědomí řidičů, aby dávali zvýšený pozor při jízdě na svých pneumatikách.

Podle některých statistik je počet nehod způsobených defektem pneumatik dokonce vyšší, než u případů, kdy za nehody mohou vadné brzdy. A dokonce špatné pneumatiky mohou až za dvojnásobek nehod, než je tomu u případů, kdy za ně mohla nepozornost, kterou způsobila použití mobilního telefonu při řízení.

Právě proto kampaň TyreSafe nabádá řidiče, aby pravidelně kontrolovali svoje pneumatiky. I přesto, že mnoho nových pneumatik využívá moderní technologie, které snižují riziko vzniku nehod tak spousta řidičů jezdí například dlouhodobě na podhuštěných pneumatikách, které zvyšují tření a tím napomáhají ke vzniku defektů.

Tomu všemu mohou řidiči zabránit rutinními kontrolami svých pneumatik. Obvykle se jedná o tři hlavní faktory: tlak vzduchu, hloubka vzorku a celkový stav pneumatiky. Předepsaný tlak pneumatik u Vašeho vozidla většinou naleznete na krytu hrdla nádrže nebo v manuálu. Správný tlak snižuje opotřebení pneumatik a také výrazně snižuje spotřebu paliva.

V žádném případě byste nikdy neměli pokračovat v jízdě na pneumatice, která má v sobě cizí objekt, jako například hřebík nebo kus skla. A dále pokud jsou na pneumatice viditelné boule, popraskání nebo jiné hrboly.

V případě jakýchkoliv nesrovnalostí, které se mohou na pneumatice vyskytnout, byste měli okamžitě vše probrat s odborníkem, který Vám poskytne radu.