Koncept pneumatiky Goodyear Eagle-360 získal titul „Nejlepší vynález roku“

Prestižní magazín Time ocenil nový koncept pneumatiky Goodyear Eagle-360 jako „Nejlepší vynález roku 2016“. Ten byl představen na letošním autosalonu v Ženevě.

Pneumatika ve tvaru černé koule přenáší kontakt mezi vozovkou a vozidlem. Což by nebylo nic zajímavého. Ale ona má navíc přívlastek 360 stupňů, což znamená, že se může pohybovat ve všech směrech. Podle výrobce bude vhodná především pro samořiditelná auta, která díky ni budou moci dokonale manévrovat při všech možných situacích.

I přesto, že je celý koncept zatím v plenkách a je vnímán spíše jako studie, tak je pro budoucí vývoj v této oblasti nesmírně důležitý. Technická redakce magazínu Time nominovala dalších 25 vynálezů, ovšem nejlepší se jim zdál právě tento, Goodyear Eagle-360. Který si poté zasloužil hlavní cenu.

Tato pneumatika překračuje dosavadní konvenční myšlení a pro budoucnost v autonomní ježdění bude mít velký přínos. Ta totiž nebude držet vůz pouze na vozovce, ale bude zajišťovat mnohé další důležité funkce, například při bezpečnosti, apod.