Michelin jako jeden z prvních zavedl systém dohušťování pneumatik

Michelin spojil tenkrát svoje síly s Precision Inflation k tomu, aby představily v té době téměř nový systém pro huštění pneumatik (CTIS). Ten je určen výhradně pro zemědělské odvětví. A podle jejich tehdejších slov měl systém zlepšovat trakci pneumatik, šetřit palivo a minimalizovat zhutnění půdy.

Michelin v té době vybral pro představení systému traktor Challenger MT965E, který měl kola Michelin MachXBib 710/70R42.

Ovládací systém CTIS dokáže měnit tlak v pneumatikách podle požadavků řidiče. Ten je obvykle mění podle toho, jestli jede stroj po asfaltu nebo v terénu. Tlak v pneumatikách lze nastavit jedním stiskem tlačítka.

A jak to celé funguje?

Provozovatel přednastaví tlak pro všechny komory tak, aby každá pneumatika byla optimálně nahuštěna. To znamená, že je různý tlak pro každou nápravu a také pro každý povrch, po kterém stroj jede. Přednastavené tlaky jsou založeny na velikosti pneumatik, hmotnosti na nápravu, obvyklé rychlosti a také co má stoj vykonávat za práci. Díky tomu nemusí řidič nijak zasahovat do nastavení systému a k ovládání mu stačí pouze stisk jednoho tlačítka.

Systém CTIS (Central Tire Inflation Systems) byl již od svého vzniku přelomovým řešením, které bylo a je v zemědělském průmyslu velmi populární.