Michelin uvádí novou ultimátní zimní pneu – X-Ice SNOW

Michelin představil novinku MICHELIN X-Ice SNOW – novou generaci svých oceňovaných zimních pneumatik.

Pneumatika X-Ice SNOW pro osobní automobily a SUV byla vyvinuta, testována a osvědčena v severských testovacích střediscích společnosti Michelin za konstantně drsných zimních jízdních podmínek.

Testy prokázaly, že nová pneumatika MICHELIN X-Ice SNOW má ve srovnání se svým předchůdcem lepší výkon na sněhu a při brzdění (porovnáváno s Michelin X-Ice Xi3 a Michelin Latitude X-Ice Xi2), zastaví téměř o 3 metry blíže na ledu než přední konkurent a vydrží až o jednu další zimní sezónu déle, než je průměr předních konkurenčních pneumatik (srovnáváno s NOKIAN Hakkappeliitta, BRIDGESTONE Blizzak, CONTINENTAL Viking Contact 7, GOODYEAR UltraGrip Ice 2 a Pirelli Ice Zero FR.)

„Nová pneumatika MICHELIN X-Ice SNOW je navržena tak, aby poskytla řidičům klid při jízdě v extrémních zimních podmínkách,“ říká Sylvaine Cuniberti, marketingová ředitelka společnosti Michelin. „Máme výjimečnou zimní pneumatiku s novým designem běhounu a inovativními technologiemi, což přináší lepší výkon na sněhu a nejlepší výsledky v brzdění na ledu. MICHELIN X-Ice SNOW poskytuje řidičům a cestujícím zimní výkon s dlouhou životností.“

Nová X-Ice SNOW poskytuje nezbytnou trakci k překonání extrémních zimních podmínek a sází při tom na inovace, které tvoří klíčové vlastnosti této zimní pneumatiky:

Dezén nové generace do tvaru písmene V

Tento vzor zajišťuje 100 % využití kontaktní plochy pro optimální přilnavost na sněhu a ledu a pro výjimečný účinek při jízdě na rozbředlém sněhu. Zachovává si svůj tvar i ve fázi vyššího opotřebení a stále poskytuje v zimních podmínkách potřebný záběr.

Směs běhounu FLEX-ICE 2.0

Unikátní kaučuková směs pro použití v širokém spektru zimních teplot se směsí na bázi oxidu křemičitého pro udržení flexibility v náročných chladných klimatických podmínkách.

Technologie MICHELIN EverGrip

Inovativní směs s tuhým polymerem pro lepší přilnavost na sněhu i na ledu po celou dobu životnosti.

Dva typy vzájemně propojených 3-D lamel

Pro zvýšení efektu zatnutých drápů na sněhu a ledu a pro dlouhodobou schopnost hran zakousnout se do povrchu.

X-Ice Snow byla vyvíjena na základě zpětné vazby od prodejců pneumatik, distributorů a spotřebitelů, společnost Michelin sbírala data o tom co chtějí zákazníci vylepšit na předchůdci X-Ice 3 a vývoj trval 3 roky. Vylepšená směs a dezén pneumatiky se odrazily příznivě i na snížení valivého odporu X-Ice Snow o 9 % (v porovnání se zmíněným předchůdcem), což má za následek menší spotřebu paliva.

Pneumatika MICHELIN X-Ice SNOW nahrazuje řady pneumatik X-Ice Xi3 a Latitude X-Ice Xi2 od společnosti Michelin a bude k dispozici na podzim 2020 v 82 velikostech pro rychlostní kategorie T a H pro osobní vozidla, CUV a SUV o průměrech od 14 do 22 palců. Na podzim 2021 pak bude představeno dalších 41 velikostí.

 

Images by Michelin North America, Inc.