Moto revoluce? METZELER ROADTEC 02 má ambice redefinovat sportovní a cestovní pneu

Nová „supersportovní cestovní“ pneumatika Metzeler, která je nyní v závěrečné fázi vývoje a testování, nabídne podle výrobce novou úroveň ovladatelnosti a přilnavosti na mokrém povrchu, a to dokonce díky zaměření na recyklované materiály a materiály přírodního původu.

Ve srovnání se svým předchůdcem ROADTEC 01 zlepšuje ROADTEC 02 výrazně dynamické vlastnosti, především ovladatelnost a chování na mokré vozovce, a to díky vysokému podílu materiálů přírodního původu (materiály zcela nebo částečně získané z biomasy typu rostliny a zelenina) nebo recyklovaných.

METZELER ROADTEC 01

Segment, do kterého ROADTEC 02 patří, je segment Sport-Touring, tedy segment pneumatik pro smíšené sportovní a cestovní použití, ale tímto produktem značka Metzeler dále zvýšila laťku sportovnosti tím, že fakticky vytvořila pneumatiku „Super Sport Touring“. Může se pochlubit typickými vlastnostmi cestovních pneumatik, jako je vysoký kilometrový výkon a vynikající přilnavost na mokrém povrchu, v kombinaci s mnoha vlastnostmi, které jsou typičtější pro supersportovní pneumatiky, například ovladatelností, která poskytuje novou úroveň sportovního zážitku.

ROADTEC 02 je nová pneumatika určená pro majitele silničních motocyklů s velkým zdvihovým objemem, jako jsou naháče, crossovery, sportovní cestovní a cestovní stroje, které jsou využívány k cestování, ať už se jedná o prostý výlet mimo město s naháči, nebo dlouhé cesty s jinými typy motocyklů. Ve všech těchto případech bude ROADTEC 02 pro tyto motocyklisty dokonalým společníkem na cestách. Díky snadnému ovládání usnadní jízdu na motorce a sníží její optřebení a také zlepší schopnost držet stopu při náklonu.

Díky nové směsi ROADTEC 02 se také zkrátila doba zahřívání pneumatiky, což prospívá bezpečnosti již od prvních kilometrů. V neposlední řadě se zlepšil výkon v obtížných podmínkách, jako je studený, mokrý a kluzký asfalt.

Pro motocyklisty to vše znamená větší radost z jízdy, vysoký výkon a bezpečnost v celé škále provozních podmínek.

Pneumatika ROADTEC 02 bude také představovat první produktovou řadu Metzeler (rodina Pirelli), která se bude vyznačovat vysokým podílem materiálů přírodního původu a recyklovaných materiálů, což umožní výrazně snížit množství složek fosilního a minerálního původu.

Francesco Pietrangeli, marketingový ředitel společnosti Metzeler, to komentoval:
„ROADTEC 02 bude skvělým reprezentantem hodnot značky Metzeler. Cestování je pro nás kvintesencí motocyklového sportu, který je třeba chápat jako životní styl. Oslovujeme motorkáře, který jezdí stále, i když prší a je zima. Ale také k tomu romantickému, který touží po dobrodružství a zážitcích, o nichž může vyprávět. To vše bez toho, abychom opomíjeli další pro nás prvořadou hodnotu, kvalitu: ti, kteří cestují, důvěřují a spoléhají na kvalitní pneumatiky, bezpečné i v dešti a chladu, které usnadňují jízdu a nejsou příliš brzy opotřebené. ROADTEC 02 všechny tyto hodnoty dokonale ztělesňuje a činí tak s ohledem na životní prostředí, protože výrazně omezuje materiály fosilního a minerálního původu a místo toho se zaměřuje na materiály přírodního původu nebo recyklované.“

ROADTEC 02 nyní úspěšně dokončuje závěrečné fáze vývoje a testování a od ledna 2024 bude v prodeji pro veřejnost.

 

Images by Pirelli & C. S.p.A. – Pirelli Tyre S.p.A.