Nákladní pneu od Continentalu Hybrid HS5 a Hybrid HD5 získaly cenu Red Dot Award

Dvě pneumatiky pro užitková vozidla od společnosti Continental se utkaly s tvrdou konkurencí a zvítězily v kategorii produktového designu na letošním ročníku prestižní návrhářské soutěže Red Dot Award.

„Ocenění za první dva modely naší nové generace pneumatik nás obzvláště těší,“ říká Hinnerk Kaiser, vedoucí produktového vývoje pneumatik pro autobusy a nákladní automobily společnosti Continental. „Je to potvrzení kvality a síly naší vývojové práce, která zahrnovala spojení koncepce a kilometrového nájezdu s designem a výkonem.“

Nové pneumatiky Continental Hybrid HS5 a Hybrid HD5 byly vyvinuty pro náročné požadavky každodenního provozu v dopravě a logistice. Podle společnosti Continental si bez problémů poradí s častým zrychlováním, brzděním, manévrováním a zatáčením na nejrůznějších površích vozovek a zároveň nabízejí vysoký kilometrový výkon, což je pro firmy hlavní požadavek, a také vynikající odolnost a optimální trakci.

Pneumatiky také pomáhají účinně snižovat spotřebu paliva nákladních vozidel a minimalizovat náklady na vozový park díky sníženému valivému odporu. „Konstrukce pneumatik zde hraje klíčovou roli v několika ohledech,“ vysvětlil Kaiser. „Design obou vítězných pneumatik, zejména běhounu, je příčinou jejich unikátních funkcí. A design pneumatik má také zásadní význam pro to, aby naše výrobky byly jasně odlišitelné od výrobků jiných značek.

O těchto pneu se vyplatí přemýšlet pokud:

  • Chcete ušetřit: Profitujte z velmi vysokého kilometrového výkonu díky novému složení směsi vyvinutému pro regionální provozy.
  • Preferujete bezpečnost: Užijte si silnou přilnavost za každého počasí díky extra robustnímu dezénu běhounu včetně nových 3D matricových lamel po celé šířce (poskytující trakci po celou dobu životnosti pneumatiky).
  • Chcete rovnoměrné opotřebení: Jeho inteligentní dezén umožňuje rovnoměrné opotřebení při zachování vynikající přilnavosti.

Šestiúhelníkový efekt šrafování na bočnici pneumatiky odkazuje na řadu Conti Hybrid Generation 5.


Images by Continental AG