Nová motokrosová pneu od Dunlopu Geomax MX14 vyvinutá pro závodníky je dostupná všem

Nová motokrosová pneumatika Geomax MX14 od Dunlopu, která byla vyvinuta ve spolupráci s nejlepšími jezdci mistrovství světa FIM v motokrosu, je nyní k dispozici všem motokrosovým jezdcům.

Jako nástupce pneumatiky Geomax MX12 je přizpůsobena tomu nejměkčímu písku a blátu v motokrosu a poskytuje jezdcům optimální přilnavost díky použití nového dezénu se zmenšenou vzdáleností mezi bloky lopatek a o 18 % vyššími bloky běhounu. Vylepšená směs pryže přispívá ke zvýšení pevnosti pneumatiky a snížení jejího ohybu. Kombinace těchto inovací také poskytuje vynikající trakci pro holeshoty (nejsilnější start), na rovinkách a výjezdech ze zatáček.

Pneumatika Geomax MX14 byla vyvinuta ve spolupráci se špičkovými jezdci, kteří loni závodili v MXGP, a její výkonnost byla stvrzena loňským vítězstvím továrního jezdce Kawasaki Romaina Febvra v Lommelu. Jezdcům Dunlop také umožnil v loňské sezóně získat holeshot ve třech z pěti závodů v písku. Pneumatika byla vyvinuta v šampionátu a nyní je k dispozici jako hotový výrobek, který vyhovuje každému stylu jízdy, takže amatérští motokrosaři mohou získat stejnou úroveň trakce, brzdného výkonu a kontroly smyku jako špičkoví jezdci v MXGP.

Společnost Dunlop zkonstruovala lopatkovitý běhoun se směsí na míru, která optimalizuje čištění písku a nečistot a vytváří požadovanou trakci. Architektura pneumatiky umožňuje jezdci optimální přilnavost při akceleraci, brzdění a zatáčení díky zvýšené penetraci povrchu a množství nabíraného terénu.

Kromě toho je běhoun vybaven technologií pružných lamel, která maximalizuje styčnou plochu pneumatiky při zatížení, což jezdci poskytuje lepší kontrolu a předvídatelnost.

Luca Davide Andreoni, marketingový manažer Dunlop Motorcycle Europe: „Chtěli jsme navrhnout pneumatiku, která by byla krokem vpřed ve všech ohledech nejen ve srovnání se svou předchůdkyní, ale také ve srovnání s konkurencí. S pneumatikou Geomax MX14 pocítí zlepšení na písečných a blátivých tratích jezdci všech schopností a stylů.

„Zlepšila se akcelerace a přilnavost při brzdění, stejně jako úroveň přesnosti, kterou pneumatika nabízí při skluzu. Každé z těchto vylepšení dohromady vede k revoluci ve schopnostech pneumatiky. Jsme hrdí na to, že můžeme tuto pneumatiku, která se používá ve vrcholovém motorsportu, nabídnout jako jedinečnou pneu pro naše motokrosové zákazníky, a to každému jezdci jako běžně zakoupitelný výrobek.“


Images by Dunlop / The Goodyear Tire & Rubber Company