Nová robustní letní Continental CrossContact H/T pro jízdu na silnici i v terénu

Nová verze pneumatiky CrossContact H/T od společnosti Continental je letní pneumatika přizpůsobená potřebám řidičů, kteří se pohybují po zpevněných i nezpevněných cestách a šotolinových cestách. Ideální pro cesty na chalupu nebo za prací v terénu. Pneumatika je nástupcem úspěšné ContiCrossContact LX2, která byla oblíbená u majitelů pickupů a SUV.

 

Nová letní pneumatika byla vyvinuta s mimořádně robustní, vysoce výkonnou a komfortní konstrukcí, nese označení M+S jako důkaz své vhodnosti pro jízdu v terénu a lze ji montovat na vozidla jak s konvenčním, tak i s elektrickým pohonem.

Společnost Continental vyrábí 43 variant, aby dostupnost těchto pneumatik vyhověla co největšímu počtu řidičů. Výroba bude zahájena na jaře a postupně se bude rozšiřovat. Každá z nich je vybavena žebrováním ráfku, které chrání kolo před poškozením při kontaktu s kameny. Nová pneumatika CrossContact H/T se vyrábí pro ráfky o průměru 15 až 21 palců s homologací až do rychlosti 270 km/h.

U nového modelu letní pneumatiky upravili konstruktéři v Hannoveru běhoun a směs tak, aby byla možná nejen trakce na silnici i mimo ni (H/T = highway/terrain), ale aby se také zvýšil kilometrový výkon o 20 % ve srovnání s předchozím modelem. Současně jsou její vlastnosti související s bezpečností podobně vyspělé jako u předchůdce a její nízký valivý hluk je šetrný k cestujícím ve vozidle i k životnímu prostředí.

Images by Continental Reifen Deutschland GmbH