Nová UHP celoročka od Falkenu Azenis FK460 A/S pro silné vozy

Společnost Falken Tires doplnila svou řadu vysoce výkonných pneumatik AZENIS o zcela novou pneumatiku AZENIS FK460, nejnovější celoroční pneumatiku s velmi vysokým výkonem. Pneumatika FK460 je všestranná a lze ji používat po celý rok.


Nová pneumatika FK460 byla vyvinuta na základě oceňované technologie Advanced 4D Nano Technology společnosti Falken, díky níž vznikla pryžová směs, která dosahuje vyvážené rovnováhy mezi vysokovýkonnými schopnostmi, čtyřsezónní trakcí a dlouhou životností běhounu.

Složitý dezén běhounu pneumatiky se vyznačuje drážkami se vzájemně se prolínajícími lamelami, které zajišťují, že pneumatika FK460 poskytne větší vyrovnanost a stabilitu v nepříznivých podmínkách a zároveň snižuje hluk způsobený prouděním vzduchu, což zajišťuje tichou jízdu. Technologie Canyon Groove navíc zlepšuje brzdný výkon na sněhu.

„Zákazníci mohou jezdit s jistotou – ať už na suchu nebo na mokru – s vědomím, že jejich pneumatiky AZENIS FK460 budou mít skvělou odezvu,“ řekl Tsuyoshi Johnson, produktový manažer společnosti Falken pro osobní vozy. „Tyto pneumatiky jsou agilní a dokážou fungovat za každé vlhkosti, včetně lehkého sněhu.“

K pneumatikám FK460 je nabízena omezená záruka na 50 000 km spolu s oblíbenou ochranou proti poškození vozovky, které společně poskytují zákazníkům náročným na výkon sebejistotu sezónu co sezónu.



Pneumatiky AZENIS FK460, které jsou k dispozici v celkem 85 rozměrech, s dostupnými rozměry ráfků od 17 do 22 palců a rychlostním indexem Y, osloví majitele mnoha současných vysoce výkonných vozidel, od Audi S5 po BMW M4, Ford Mustang GT, Chevrolet Camaro a Corvette, Dodge Challenger SRT Hellcat, Jeep Grand Cherokee SRT, Mercedes-Benz AMG, Polestar 2, Porsche 911, Subaru WRX STI, Tesla Models 3 & Y a Toyota GR Supra.


„Vytvoření pneumatiky FK460 zvyšuje schopnost společnosti Falken oslovit naše klíčové zákazníky, kteří nás znají díky našim vysoce výkonným produktům,“ uvedl Rick Brennan, viceprezident společnosti Falken pro strategické plánování. „Nadále existuje silná poptávka po náhradních pneumatikách pro nadšence, kteří řídí dnešní sofistikované a vysoce výkonné stroje, a Falken hodlá být pneumatikou, která uspokojí jejich potřeby.“


Images by Sumitomo Rubber North America, Inc.