Nová Wrangler Duratrac RT se zvýšenou odolností pro 4×4 míří do Evropy

Goodyear Wrangler Duratrac RT je prémiová pneumatika Goodyear pro vozidla pohonem 4×4, která oproti svému předchůdci Goodyear Wrangler Duratrac nabízí výrazný technologický a výkonnostní pokrok. Pneumatika je již dostupná na několika trzích a nyní bude konečně uvedena na trh i v Evropě.

Tato nejnovější pneumatika z řady Goodyear 4×4 je určena pro jízdu na silnici a v terénu v poměru 50/50. Díky svému odvážnému vzhledu, houževnatosti a pohodlnému ovládání se skvěle hodí pro současnou generaci terénních vozidel. Pneumatika Goodyear Wrangler Duratrac RT poskytuje nejen skvělý výkon v terénu, ale také tichou a plynulou jízdu na silnici.

„RT“ znamená „rough terrain“, což značí skvělé schopnosti výrobku v náročném terénu. Označení „RT“ bylo použito na úplně první pneumatice Wrangler, když byla tato řada představena pro montáž na specializovaná vozidla 4×4, a od té doby je symbolem výkonnosti v terénu.

Pneumatika Goodyear Wrangler Duratrac RT je určena do nejdrsnějšího terénu a je stvořena pro dobrodružství. Historické jméno Wrangler je synonymem pro odolnost a výkon. V Evropě se v příštích pěti letech očekává meziroční růst segmentu SUV o 5,5 % a tomuto segmentu dominují prémiové a hodnotné značky, které tvoří 96 % trhu letních terénních vozů SUV.

Zákazníci stále častěji vyžadují pneumatiky pro vozy 4×4, které poskytují výjimečný výkon na silnici i v terénu. Průzkum společnosti Goodyear ukázal, že 95 % zákazníků chce výrobky, které jsou odolné, dále pak jízdní komfort a kilometrový výkon.

Pneumatika Goodyear Wrangler Duratrac RT je vybavena nejnovějšími terénními technologiemi, které řidičům poskytují silnou kontrolu, přilnavost a jistotu. Technologie Goodyear Tri-Shield využívá zesílené materiály, které zvyšují spolehlivost a odolnost proti proražení. Třívrstvá konstrukce dodává oproti tradiční dvouvrstvé konstrukci značnou pevnost a odolnost proti roztržení, což je ideální pro jízdu právě v náročném terénu.

Technologie DuraEdge poskytuje řidiči přilnavost i při průjezdu bočními svahy. Vylepšená konstrukce běhounu přesahuje přes bočnici, čímž poskytuje větší ochranu před kameny a agresivnější vzhled ramene pneumatiky. Optimalizovaný dezén běhounu Goodyear navíc vyniká v náročných podmínkách a zároveň poskytuje vynikající všestranný výkon a pohodlí na silnici.

Nový produkt osvětluje Laurent Colantonio, vedoucí technologický ředitel společnosti Goodyear pro spotřební pneumatiky v regionu EMEA: „Je tu nová generace terénních pneumatik Goodyear, která představuje krok vpřed ve všech oblastech, zejména v oblasti výkonu, odolnosti a estetiky. Wrangler Duratrac RT je produkt šitý na míru tak, aby splňoval požadavky skutečných off-roadových nadšenců, o které je na evropském trhu stále větší zájem ze strany spotřebitelů. Výjimečné vlastnosti této pneumatiky v oblasti odolnosti, trakce a schopnosti zvládat náročný terén dokonale reprezentují objevitelského ducha společnosti Goodyear.“

Společnost Goodyear bude pokračovat v uvádění pneumatik Wrangler Duratrac RT na trh v průběhu konce roku 2023 pro ráfky o velikosti 15″ – 19″. Celkem bude k dispozici 15 rozměrů.

Images by The Goodyear Tire & Rubber Company