Nová zimní GOODYEAR UltraGrip Performance 3 na obzoru. BMW, Audi a další už objednávají

Společnost Goodyear se chystá uvést na trh novou generaci zimních pneumatik řady UltraGripUltraGrip Performance 3.

Pneumatika vstupuje na trh jako nástupce modelů UltraGrip 9+ a UltraGrip Performance+ a do letošního září bude k dispozici v ucelené řadě v 94 rozměrech od 14 do 21 palců, kompatibilních pro vozidla se spalovacími motory, elektrická a hybridní vozidla.

Podle nedávného testu provedeného nezávislým německým zkušebním orgánem TUEV Sued překonala pneumatika UltraGrip Performance 3 čtyři prémiové konkurenty v jízdě na sněhu, brzdění na mokru a brzdění na suchu.

Voda je odváděna do stran

Nová zimní pneumatika Goodyear je založena na těch nejnovějších technologiích, včetně technologie Snow Protect, která zajišťuje zvýšenou hustotu lamel a nabízí množství záběrových hran pro optimální trakci a přilnavost.

Kromě toho tzv. „sněhové drápy“, tedy ty delší drážky na bočnicové hraně, zlepšují výkon na měkkém a hlubokém sněhu.

Sněhové drápy

Technologie Wet Braking+ s optimalizovanou kulatou stopou zajišťuje lepší rozptyl vody. Voda je vytlačována spíše do stran než dopředu, což snižuje riziko aquaplaningu a nabízí vynikající výkon za mokrých jízdních podmínek. Inovativní 3D lamely v ramenní části pak zvyšují tuhost pneumatiky a zlepšují výkon na suché vozovce.

3D Lamely

Díky speciálním vlastnostem pneumatiky, které zlepšují účinnost a snižují hluk v interiéru, je pneumatika UltraGrip Performance 3 připravena i na jízdu na elektrický pohon. Goodyear uvádí, že valivý odpor byl snížen až o tři procenta a hmotnost pneumatiky až o 10 % v celé řadě. Aerodynamičtější tvar bočnic navíc snižuje turbulence a zlepšuje proudění vzduchu.

Goodyear rovněž uvádí, že nová konstrukce dezénu s potlačením hluku snižuje hluk v interiéru až o 36 % (až o 2 dBA). V budoucnu bude do nabídky přidána technologie SoundComfort, která sníží hlučnost na polovinu (až o 4 dBA).

Pro zvládnutí extrémního točivého momentu elektromobilů nabízí pneumatika UltraGrip Performance 3 inovativní směs běhounu odolnou proti opotřebení a 3D lamely pro větší stabilitu.

Pneumatika UltraGrip Performance 3 už je součástí originální výbavy některých nejnovějších modelů vozidel na trhu, například Alfa Romeo Giulia, Audi A6/S6, BMW i4 M50, BMW řady 4 Gran Coupé, Cupra Formentor, Tesla Model S Plaid, Smart #1, Toyota Aygo X a Volvo C40/XC40.

 

Images by Goodyear Tire & Rubber Company