Nové pneu Michelin Scorcher Sport vyvinuté speciálně pro HARLEY-DAVIDSON LiveWire mají zvýšit jeho výkon

Michelin vyvinul pneumatiky Scorcher Sport navržené na míru pro LiveWire, tedy první elektrický motocykl Harley-Davidson na světě.

Nová pneumatika Michelin Scorcher Sport byla vyvinuta společně se společností Harley-Davidson a je vytvořena tak, aby zvýšila ovladatelnost a jízdní výkon průkopnického elektrického motocyklu Harley-Davidson. Pneu má za cíl pomoci LiveWire stát se jedničkou ve světě elektrických jednostopých vozidel.

\"\"

Guma Scorcher Sport vyniká především díky inovativní technologii Michelin Dual Compound Technology (2CT a 2CT+), což je dosud nejpokročilejší duální směs, kterou Michelin kdy použil. Použité směsi zvyšují výkon pneumatik díky vynikající úrovni přilnavosti za mokra i za sucha. Tato technologie spolu s dalšími materiály vyvinutými během mnoha let inovací sportovních radiálních pneumatik a rozsáhlých zkoušek na testovacích okruzích vyústila ve zvýšenou odolnost proti opotřebení na středu běhounu s optimalizovanou přilnavostí ramen pneumatiky, kterou oceníte v zatáčkách.

Je třeba také zmínit, že radiální plášť byl speciálně upraven přímo pro LiveWire s cílem vymáčknout z něj maximální výkon. Výrazný dezén a patentovaný sametový design bočnice navíc vhodně doplňují originální vzhled motocyklu Harley-Davidson, se kterým se dodnes řada fandů silných motorek nesmířila.

\"\"

Michelin investuje do výzkumu a vývoje ročně více než 770 milionů dolarů. Tento konkrétní projekt vznikal dva roky a inženýři Michelinu spolupracovali přímo s kolegy z Harley-Davidsonu. Tyto pneumatiky zapadají do konceptu Michelin Total Performance, což je označení, jež má jezdcům zaručovat optimální rovnováhu výkonu, tedy od zážitku z jízdy, přes bezpečnost až po dlouhou životnost.

LiveWire Michelin Scorcher Sport bude k dispozici v tomto roce prostřednictvím vybraných autorizovaných dealerů Harley-Davidson ve Spojených státech, Kanadě a většině evropských zemí v přední 120/70ZR17 (58W) a zadní 180/55ZR17 (73W) variantě.

 

Images by Michelin North America, Inc. a H-D U.S.A., LLC.