Oblíbená dodávková VanContact Ultra bude ve více rozměrech

Nová pneumatika VanContact Ultra byla společností Continental speciálně vyvinuta jako letní pneumatika pro vozidla podnikatelů, řemeslníků a doručovací služby. Pneumatika proto přichází s důležitými schopnostmi pro hospodárnou jízdu, a to i v městském prostředí. Velmi vysoký kilometrový výkon, robustní konstrukce, nízká hlučnost pneumatiky a nízký valivý odpor dělají z tohoto výrobku vítěze, pokud jde o udržitelné pneumatiky pro dodávky.

V letošním roce bude společnost Continental vyrábět 20 variant nové pneumatiky pro dodávkové vozy, pro ráfky o průměru 15 až 17 palců a pro nosnost až 1 450 kg (index nosnosti 121) schválené pro rychlosti do 210 km/h. Výroba prvních rozměrů pneumatik VanContact Ultra bude zahájena v březnu 2022.

Jízdy dodávkou v městském prostředí zaznamenávají v posledních letech mimořádný nárůst, přičemž odborníci očekávají do roku 2025 roční nárůst doručování „od dveří ke dveřím“ o 7 %. V souladu s tím rostou objemy prodeje dopravních prostředků a pneumatik. Podle evropského obchodního sdružení ACEA v Evropě vzrostl prodej vozidel v tomto segmentu jen mezi lety 2014 a 2019 o 40 %. Prodejní platforma Alzura Tyre 24 rovněž uvádí, že v prvních pěti měsících loňského roku vzrostl prodej pneumatik pro dodávkové vozy o 20 procent ve srovnání s předchozím rokem.

Kromě zajištění nejvyšší bezpečnosti se vývoj pneumatik zaměřil především na udržitelnost. Například společnost Continental používá ve své směsi nejnovější generaci funkcionalizovaných polymerů, které kombinují vysoký kilometrový výkon, co nejnižší valivý odpor a robustnost. Uzavřená vnější bočnice na konstrukci běhounu slouží vysoké životnosti pneumatiky a také udržuje obzvláště nízkou hlučnost pneumatiky a vozovky.

Aby se zabránilo poškození pneumatiky kameny, které uvíznou v drážkách běhounu, jsou ve dvou vnějších drážkách upevněny „zátky proti kamenům“, které zabraňují prolínání zubů mezi pryží a kameny a zajišťují rychlé vyražení proniklých předmětů. Zesílené bočnice jsou dalším prostředkem, díky němuž je nová pneumatika VanContact Ultra maximálně odolná. Pomocí bloků chrání citlivé strany pneumatiky před poškozením při kontaktu s obrubníkem, kterému se při rozvozu v městských oblastech často nelze vyhnout.

Nová pneumatika VanContact Ultra získala následující certifikaci značky EU: hodnocení „B“ v oblasti valivého odporu, nejvyšší stupeň „A“ v oblasti brzdné dráhy na mokru a „B“ v oblasti valivého hluku.


Images by Continental AG