Pirelli dokončuje program testování závodních pneumatik

Proběhl poslední den testování závodních pneumatik Pirelli pro Formule 1. Tyto pneumatiky se budou používat následující sezónu.

Celý program testování trval 24 dní, při kterém se sešly vozy Mercedesu, Red Bull a Ferrari. Testy probíhaly na okruhu Yas Marina v Abu Dhabi. Podle posledních zjištění by tyto pneumatiky měly zvládnout vyšší rychlost a tím pádem zajedou vozy až o pět vteřin rychleji kolo, než tomu bylo doposud.

Za účelem vytvoření pneumatik, které zvládnou vyšší zatížení, zkoušelo Pirelli testovat řadu různých sloučenin a struktur. Přičemž vývojové práce stále ještě pokračují na okruhu v Yas Marina.

Tyto tři vozy, které byly výše zmíněny, dokončili společně celkový součet 331 kol, což odpovídá zhruba 1839 kilometrům nebo vzdálenosti šesti Grand Prix Abu Dhabi. Testování prototypů probíhalo se všemi týmy a s celou řadou specifikací za účelem maximalizace sběru dat.

Kimi Räikkönen držel na uzdě své Ferrari, Lewis Hamilton a Pascal Wehrlein jeli společně pod týmem Mercedes a Daniel Ricciardo společně s jezdcem Max Verstappen sdíleli jízdu v barvách Red Bullu.

Ředitel Pirelli motorsport Paul Hembery, řekl: „Pro závěrečnou zkoušku roku jsme měli k dispozici pět jezdců F1, kteří mohli ochutnat naše nové prototypy závodních pneumatik. Nyní začíná tvrdá práce na nashromážděných datech, která se musí analyzovat. Naše nejnovější zkouška v Abu Dhabi šla podle plánu a my jsme byli schopni nasbírat data tak, jak jsme potřebovali. Díky automobilům z Mercedesu, Red Bullu a Ferrari. Bez nich by nebylo možné vykonávat tento intenzivní rozvojový program.“