Pirelli představuje nový typ velmi lehkých cyklistických duší SmarTUBE pro klasické pláště

Nová řada cyklistických duší Pirelli vyrobených z inovativního materiálu TPU je perfektní způsob, jak ještě docílit zvýšení výkonu už tak výkonných pneumatik Pirelli P ZERO, Scorpion a Cinturato. Jsou lehčí a odolnější proti propíchnutí než duše z tradičních materiálů.

Novinka má název Pirelli SmarTUBE a je to nová duše s technologií vzešlou z vývoje duší pro týmy World Tour je k dispozici pro všechny klasický plášť s duší (clincher).

V prototypové verzi pro dušové pneumatiky byly SmarTUBE předmětem dlouhého a pečlivého vývoje, který si vyžádal několik měsíců inženýrské práce, aby bylo možné dokonale sladit duši s ručně vyrobenou konstrukcí pneumatiky P ZERO Race Tub SL. Verze clincher, která dnes přichází na trh, mohly vzniknout jen díky rozsáhlé zpětné vazbě od závodníků World Tour s cílem zlepšit výkonnost pneumatik Pirelli clincher a oslovit širší okruh zákazníků a fandů značky.

Nová duše Pirelli je vyrobena z TPU, tedy termoplastického polyuretanu, materiálu nejnovější generace, který inženýři značky vybrali pro jeho vynikající vlastnosti ve srovnání s tradičním butylem. SmarTUBE slibuje snížení hmotnosti až o 70% ve srovnání s již tak lehkými latexovými dušemi. Jde o nejvýhodnější způsob, jak snížit hmotnost kola, což se projeví na lepší odezvě kol, zejména při stoupání a akceleraci.

Nová SmarTUBE je mimořádně kompaktní a překonává všechny rekordy v úspoře místa. Zabere o 50% méně místa v kapsách dresu nebo batohu. Náhradní duši lze vzít kamkoliv a ponechat místo pro energetické tyčinky nebo univerzální nářadí.

Škála průměrů a velikostí, které Pirelli pro toto příslušenství nabízí, je široká a rozmanitá a zahrnuje silniční pláště P ZERO (P ZERO SmarTUBE) a MTB pláště Scorpion (Scorpion SmarTUBE) a nabízí také zesílenou verzi pro šotolinu a dlouhé vzdálenosti v kombinaci s clincherem řady Cinturato (Cinturato SmarTUBE). Ten při stejné lehkosti jako nejlehčí butylové pláště na současném trhu nabízí dvojnásobnou ochranu proti propíchnutí.

SmarTUBE jSOU díky své jasně žluté barvě dobře viditelné a jsou vybaveny 60mm ventilem Presta v černé barvě, který po montáži vizuálně splyne s pneumatikou.

Nové SmarTUBE dostaly evropskou cenovku 29,90 EUR.


Images by Pirelli & C. S.p.A.