Pirelli vybavuje Aston Martin DBX707, nejvýkonnější luxusní SUV na světě

Nový Aston Martin DBX707, nejvýkonnější luxusní SUV na světě, našlo svého obuvníka u Pirelli.

Výkon 707 koní a točivý moment 900 Nm, které generuje motor Aston Martin DBX707, činí z tohoto luxusního SUV nejvýkonnější vůz svého druhu na světě. Aby se s těmito extrémně vysokými výkony vyrovnal, vytvořili pro něj inženýři Pirelli nové pneumatiky na míru.

 

Vzali 22palcové pneumatiky, které již byly pro Aston Martin DBX, tedy P ZERO v rozměru 285/35R23 vpředu a 325/30R23 vzadu, a ty upravili. Tyto pneumatiky P ZERO těží ze směsi, která je odvozena od směsi proslulých grand touringových modelů Aston Martin, aby co nejvíce zlepšila výkonnost vozu, a mají větší tuhost bočnic díky specifické geometrii plátna, které tvoří strukturu pneumatiky. Značné rozměry této pneumatiky umožňují přímější reakce na řízení a vyšší rychlost v zatáčkách na okruhu. Pro ty, kteří chtějí řešení, které mohou používat po celý rok na mnoha různých typech povrchu vozovky – suché, mokré nebo zasněžené – je k dispozici také SCORPION ZERO ALL SEASON (ve dvou rozměrech) doplněná o charakteristické označení A8A, které identifikuje tyto pneumatiky jako speciálně vyrobené pro Aston Martin DBX.

Aby byl komfort řidiče stejně působivý jako výkon, jsou tyto pneumatiky vybaveny systémem PNCS (Pirelli Noise Cancelling System) u přední pneumatiky, který umožňuje snížit hluk od vozovky. Technologie PNCS je tvořena materiálem pohlcujícím zvuk umístěným v pneumatice, který pohlcuje veškeré vibrace, které by se jinak přenášely do kabiny, což znamená, že hluk odvalování pneumatik je snížen.

Pneumatiky pro Aston Martin DBX707 se vyrábějí v továrně Pirelli Settimo Torinese na předměstí Turína pomocí robotů systému MIRS (Modular Integrated Robot System) společnosti Pirelli a nejpokročilejší technologie určené k výrobě pneumatik pro velmi výkonné silniční vozy.

Spolupráce mezi těmito dvěma historickými automobilovými ikonami se postupem času rozrostla. Nový model DBX707, který je dodáván výhradně na pneumatikách Pirelli, rozšiřuje řadu vozů Aston Martin vybavených pneumatikami Pirelli, včetně modelů DBX, DBS a Vantage.

 

Images by Aston Martin Lagonda Limited