Pneumatika PremiumContact 6 kombinace sportu a komfortu

Společnost Continental uvádí na trh vylepšenou pneumatiku PremiumContact 6. Tato pneumatika tvoří mezičlánek mezi sportovní a komfortní pneumatikou.

„Bezpečnost je hlavním a nekompromisním požadavkem na pneumatiku PremiumContact 6. Vývoj pneumatiky pro sedany střední třídy a SUV, která tento požadavek splňuje a zároveň maximalizuje pohodlí, má dynamické a přesné ovládání, malý valivý odpor a dlouhou životnost, byl pro vývojáře velkou výzvou i motivací.“, uvedl vedoucí výroby společnosti Continental Burkhard Wies.

Perfektní brzdění na mokrých vozovkách a lepší celkový výkon má pneumatika PremiumContact 6 díky využití nové směsi krystalického křemíku. Na běhoun pneumatiky je aplikována odolná polymerová směs s pružným vzorem. Díky nové směsi chemici a inženýři společnosti Continental zlepšili kilometrový výkon o 15% a o 10% snížili hluk pneumatik ve srovnání se svým předchůdcem. Spojením konstrukce převzaté s pneumatiky SportContact 6 a asymetrické geometrie žeber vznikla nová vylepšená konstrukce PremiumContact 6. Ta zlepšuje sportovní vlastnosti pneumatiky a zaručuje skvělé ovládání v zatáčkách i po rovině.