Popularita eSportu zlákala i Goodyear. Podpoří i závod virtuálních tahačů v Mostě

Tato sezóna znamenala pro Goodyear mimo jiné návrat k motoristickým šampionátům, především díky úspěšnému partnerství s FIA World Endurance Championship a také díky novému partnerství s WTCR – Světovým pohárem cestovních vozů FIA. A podobně jako jiní velcí hráči z pneumatikového průmyslu, se nyní i Goodyear vrhá do virtuálního závodního světa.

Přerušení sezóny motoristického sportu zasáhlo všechny od fanoušků po týmy. Všichni dychtivě čekají na obnovení závodů, ale mezitím se do popředí dostaly eSporty a virtuální závodní simulátory. ESporty měly pochopitelně oddanou základnu fandů už před pandemií, ale popularita, jakou sim-racing zažívá nyní, je nevídaná.

Ve virtuálním světě Goodyear navázal na už stávajících partnerství s předními závodními šampionáty. Goodyear vstoupil do virtuálního motoristického sportu přes závody WTCR a 24 hodin Le Mans. Jako výhradní dodavatel pneumatik pro WTCR bude americký výrobce dodávat tedy i virtuální pneumatiky a všechny gumy v digitální sérii ponesou jeho logo. Bude to virtuální debut pro pneumatiky Goodyear Eagle F1 SuperSport, které se už letos měly prohánět po závodních drahách v reálném světě.

Podobně jako třeba Michelin se Goodyear rozhodl sponzorovat i 24hodinový Le Mans Virtual.

Ben Crawley, ředitel Goodyear Motorsport, k tomu řekl: „ESporty těží z obrovského nárůstu popularity během lockdownu. I když se později rozjedou reálné závody, předpovídáme, že eSporty půjdou stále nahoru, protože skutečně propojují fanoušky s jejich závodními hrdiny. Dlouhodobě budeme hledat způsoby, jak přenést skutečná rozhodnutí závodních týmů o výběru pneumatik a strategie návštěvy boxů do eSportu. Začneme tím, že pomůžeme programátorům přesně replikovat skutečný výkon závodních pneumatik Goodyear. Z krátkodobého hlediska je to pro nás také příležitost spojit se s fanoušky a vnést naši značku do rychle rostoucího virtuálního závodního světa.“

A WTCR a Le Mans nejsou jediné eSportovní série, do kterých se Goodyear zapojil. Už dříve uzavřel kontrakty s European Truck Racing Championship Digital Racing Challenge s populární eNASCAR ligou.

V neděli 5. července je pro fanoušky sim trucků pak zajímavý den, v rámci Goodyearem podpořené ETRC Digital Racing Challenge se totiž pojede virtuální mostecký okruh. A v Mostě se podle všeho 29. a 30. srpna rozjede i skutečný a pandemií přerušený závod evropského šampionátu okruhových tahačů.


Images by The Goodyear Tire & Rubber Company