Ani Nexen si nenechá vlnu eSportu ujít, jde na to přes fotbalové partnerství s Manchester City

Zatímco jiní výrobci pneumatik se spojili s vydavateli závodních simulátorů, NEXEN TIRE se stal hlavním partnerem pro videoherní event Man City FIFA 20 CUP, první eSportovní turnaj pořádaný Manchesterem v Singapuru.

Fanoušci budou mít příležitost navštívit virtuální stadion Etihad, na kterém hraje své domácí zápasy tým Manchester City FC a zúčastnit se turnaje ve hře FIFA 20 hrané na PS4.

Kvalifikační kola byla spuštěna 13. června a tento víkend se osm nejlepších hráčů zúčastní play-off. Pohár Manchester City FIFA 20 se hraje klasickým systémem, to znamená rozdělení hráčů na dvě kvalifikační skupiny. Nejlepší 4 hráči (semifinalisté) z obou kvalifikačních skupin postoupí do Weekend Finals Group. Vyřazovacím způsobem vzejdou dva hráči z obou skupin a ti pak postoupí do finálového play-off Double Elimination.

Finálové dny budou prezentovány v živé show vysílané na oficiální facebookové stránce klubu a na Twitch.tv.

Kromě prize money a cen od Pumy a Man City bude mít navíc celkový vítěz možnost změřit síly s profesionálním eSport hráčem zaměstnaného u Manchester City vystupujícím pod přezdívkou Shellzz. „Je skvělé, že City zorganizovalo svůj vůbec první online eSport turnaj v Singapuru,“ komentoval Shellzz. „Singapur je epicentrem herních talentů a všichni se těšíme, až je uvidíme všechny v akci.“

Brit Shellzz, člen uskupení FaZe Clan, je specialista na FIFA 20 a s Man City spolupracuje od konce roku 2018

Manchester City má v Singapuru svoji odnož od roku 2015, kdy klub otevřel kancelář pro řízení komerčních operací a zapojení fanoušků v této zemi a celé jihovýchodní Asii.

NEXEN TIRE a Manchester City spolupracují shodou okolností také od roku 2015, Nexen se stal vůbec prvním oficiálním „rukávovým“ partnerem Manchester City a prvním v Premier League.


Images by NEXEN TIRE Corporation, Man City Esports, Electronic Arts Inc.